Početna / Vijesti / Rogatica: Održana promocija knjige autora Stojana Čarkića

Rogatica: Održana promocija knjige autora Stojana Čarkića

Rogatica, u parohijskom domu crkve Svete Trojice sa početkom u 19časova održana je promocija zbirke pjesama autora Stojana Čarkića pod naslovom ”KROZ PJESME SAM BOGU HVALE SLAO, to je dokaz da sam postojao”.

U ime izdavača ASoglas iz Zvornika govorio je Dejan Spasojević koji je između ostalog rekao da se radi o poeziji čistog srca i da se raduje trimufu ljubavi i života, te da je ova knjiga prilog tome da su čuda moguće onome koji vjeruje.

Sveštenik protojerej Rajko Cvjetković je održao prigodnu besedu o autorovom životu i samoj knjizi jer je neko ko poznaje životni put Stojana Čarkića.On je između ostalog istakao da je autor primjer onih koji ugađaju Bogu, blagodare Bogu za sve.

U svojoj opsežnoj recenziji profesorica srpske književnosti i jezika Nevena Milosavđević iz Zvečana između ostalog istakla je sledeće:

”Čitajući pesme autora Stojana Čarkića, katkad imamo utisak da čitamo delo duhovnika, kome je Bog Logos, početak i kraj, jedini što ima sve odgovore i kome se obraćamo u najtežim trenucima. Ali ne uvek samo da iskamo i tražimo, nego da se i zahvalimo, spoznamo njegovu moć i veličinu. Čovek je stvoren po Božijem liku, porodica je data čoveku kao dar, da ne bude na zemlji sam i kad je nemoćan ona mu je stub, koji ga drži uspravnim. Tako je i kod našeg pesnika Čarkića, porodica je stub i drži čitavo njegovo bitisanje, nada i vera u bolje sutra, usled usuda, koji ga je zadesio u životu. Supruga Milijana je često tema njegovih pesama, kao i ćerka Marta, ljubav prema njima i sreća naspram svemu onom što nema, ogromna je”

Među mnogobrojnim gostima našao se i dr Dunjić koji se javio za riječ i izrazio zadovoljstvo što je prisutan jednom takvom događaju na koji je došao čak iz Gradiške i poželio stojanu sve najbolje i uspjeh sa objavljenom zbirkom pjesama.

Na kraju promocije autor je potpisivao knjige, a stiče se utisak da će uskoro biti štampano i drugo izdanje jer je u svom rodnom gradu intresovanje bilo veliko.

O Dejan Spasojević

Proverite i

Uskoro zbirka pjesama ” AMANET MOSNJANSKIH KIŠA”- Nerandža Kostić

Osvrt na zbirku pesama ,,Amanet mosnьanskih kiša” Stihopleti kao tvorevina duše Bol mi kaže: ja …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *