Рогатица: Одржана промоција књиге аутора Стојана Чаркића

Рогатица, у парохијском дому цркве Свете Тројице са почетком у 19часова одржана је промоција збирке пјесама аутора Стојана Чаркића под насловом ”КРОЗ ПЈЕСМЕ САМ БОГУ ХВАЛЕ СЛАО, то је доказ да сам постојао”.

У име издавача АСоглас из Зворника говорио је Дејан Спасојевић који је између осталог рекао да се ради о поезији чистог срца и да се радује тримуфу љубави и живота, те да је ова књига прилог томе да су чуда могуће ономе који вјерује.

Свештеник протојереј Рајко Цвјетковић је одржао пригодну беседу о ауторовом животу и самој књизи јер је неко ко познаје животни пут Стојана Чаркића.Он је између осталог истакао да је аутор примјер оних који угађају Богу, благодаре Богу за све.

У својој опсежној рецензији професорица српске књижевности и језика Невена Милосавђевић из Звечана између осталог истакла је следеће:

”Читајући песме аутора Стојана Чаркића, каткад имамо утисак да читамо дело духовника, коме је Бог Логос, почетак и крај, једини што има све одговоре и коме се обраћамо у најтежим тренуцима. Али не увек само да искамо и тражимо, него да се и захвалимо, спознамо његову моћ и величину. Човек је створен по Божијем лику, породица је дата човеку као дар, да не буде на земљи сам и кад је немоћан она му је стуб, који га држи усправним. Тако је и код нашег песника Чаркића, породица је стуб и држи читаво његово битисање, нада и вера у боље сутра, услед усуда, који га је задесио у животу. Супруга Милијана је често тема његових песама, као и ћерка Марта, љубав према њима и срећа наспрам свему оном што нема, огромна је”

Међу многобројним гостима нашао се и др Дуњић који се јавио за ријеч и изразио задовољство што је присутан једном таквом догађају на који је дошао чак из Градишке и пожелио стојану све најбоље и успјех са објављеном збирком пјесама.

На крају промоције аутор је потписивао књиге, а стиче се утисак да ће ускоро бити штампано и друго издање јер је у свом родном граду интресовање било велико.

О Dejan Spasojević

Проверите и

У припреми збирка афоризама “Маске су пале, фантомке нису“ Милана Р. Симића

СИМИЋЕВИ АФОРИЗМИ КОЈЕ ЧИТАЈУ И ОНИ КОЈИ НЕ МОРАЈУ     Милан Р. Симић, који …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *