U pripremi roman “KUDA IDEŠ SVETE“- Danijela Jovančić

                       REKLI SU O ROMANU…

Danijela Jovančić ima izuzetan pripovedački talenat koji se vidi već na početku rukopisa. Takođe, interesantna je činjenica da je ceo roman pisan ispovednim tonom muškarca. Roman,,Kuda ideš svete?’, izuzetno zanimljive, moderne tematike, traga za realnošću iako je ispunjen fantastikom.Autorka je uspela da osmisli predele zavičaja.Ona je nadasve čista realnost. Ovaj roman je ispunjen bogatstvom jezika,odgonetanje čoveka, nečoveka I Boga. Aleksa je samo tražio ljubav, ali u vremenu u kom živi ona I nije baš na ceni. Razočarenje jedno za drugim od njega stvara okrutnog čoveka, bez emocija, želja I cilja. ovo je knjiga za svakoga. Bilo da je vaše srce dobilo očekivani odgovor na traženu ljubav, bilo da ste još uvijek u potrazi za njim; bilo da ste vjernik ili nevjernik, primatelj, davatelj ili ravnodušno promatrate svijet oko sebe – poruka je za svakoga ista. Treba je samo prepoznati.Kada padne na dno,junak romana Aleksa, spas pronalazi u religiji. Težnja Alekse za verom u Boga samo je želja da veruje u sebe samoga pa onda u sve ostalo. 

Miloš Tadić-pisac

Roman Danijele Jovančić, “Kuda ideš svete?” koji je lak kao pero, a istovremeno bremenit osećajima, pokušava nas poučiti o načinima potrage za ljubavlju, istinom i Bogom, a kroz prikaz života nesrećnog Alekse, koji priča svoju priču i pokušava nam poručiti kako na svijetu postoji mirijada ljudskih sudbina i puteva. Koji ćemo odabrati, na nama je da odlučimo. Kad upoznamo sami sebe spoznajemo boga, I upravo će Aleksa upoznati Boga na obalama reke Morave, dok se priseća svih poraza u svom životu, naučiće da su oni bili  samo smernica za život kakav treba da nastavi.

I na kraju, kao zaključak, dajem vam još jednu misao koja se može implementirati na sve aspekte života: “ Ako smo ista osoba prije i nakon što smo voljeli, to znači da nismo voljeli dovoljno.”

Budete li ista osoba prije i nakon čitanja ove knjige, to znači da niste čitali dovoljno pažljivo.

                 Živojin Žika Bogosavljević-novinar, pisac

О Dejan Spasojević

Проверите и

У припреми збирка пјесама “ВИЛАЈЕТ“ аутора Небојше Стојоског

РЕЦЕНЗИЈА О КЊИЗИ ВИЛАЈЕТ НЕБОЈШЕ СТОЈОСКОГ   Књижевник Небојша Стојоски, аутор више песничких књига и …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *