Роман “Мохер каупт“- Рајко Бошковић

др Цвијан Ђапановић, психолог

                                          Ч А С Т   Ј Е   И З Д А В А Ч У

Чудна догађања! Отворим текст за читање неког дјела повремено кад стигнем, односно с времена на вријеме, како то обично чиним, али овог пута не могох престати. Морадох прочитати до краја! Толико ми се допаде да сам се плашио краја текста. И, могао сам завршити са овом реченицом, али, нисам. Нисам јер бих се огријешио о труд писца  и љепоту његовог казивања.

Овај текст књижевника Рајка Бошковића је више него одличан па га могу препоручити сваком издавачу, читаоцу и донатору.

Читао сам и друга дјела овог надахнутог писца који је богатства овог краја и шире оплеменио ријечју, нека сам и рецензирао, али је ово нешто надасве вриједно  и до сада недоступно јавности, што је гријех.

Он читаоца тако води са собом да му не допушта никакво „одсуствовање“ од збивања и разговора.  Он га укључује у размишљања о ликовима из романа и  њиховим бригама, тако да преживљава све са њима.

Имена сокака, снијежних путева, лица, ношење дрва а да не остане трага због чувара државне шуме су само дио овог надасве вриједног књижвног дјела.

Не би се смјели занемарити ни добро убачени стихови.

Милан и Петар, Петар и Петра, то је роман за себе тако дирљив да га може мало ко прочитати а да не пусти сузу.

Из књиге се може много тога научити, а посебно како се воли  и жртвује за вољено биће. То је практична психотерапија са којом сам се сусретао у животу и што ми је професија у коју се веома добро разумијем.

Аутор између осталог није заобишао ни ратна збивања, стријељања Срба у Липовом Лугу, њих 287, које апострофира ради незаборава.

Све је било и прошло, али се не смије заборавити ради будућности.

Аутору све похвале на уложеном труду, а овај роман се дефинитивно може сврстати у сам врх српске књижевности, поготово  у бисер издаваштва у Зворнику. Боља књига по мени до сада није штампана, нити ће бити у догледно вријеме.

Издавач, ма ко то био, има част што ће бити тај који ће ово надасве вриједно књижевно дјело предочити јавности.

О Dejan Spasojević

Проверите и

У припреми роман “Тајне долине снова“ Радмиле Караћ

О роману „Тајне Долине снова“ Радмиле Караћ, Београд 2024.   Радмилу Караћ, књижевницу која већ …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *