Одржана још једна успјешна промоција књиге “пишите МАМА великим словом“

Промоција збирке пјесама за дјецу „Пишите МАМА великим словом“ аутора Радмиле Шиник одржана је вечерас у Парохијском дому у Билећи.
Радмила Шиник захвалила се породици и пријатељима који су јој, како каже велика подршка, али је највећу захвалност упутила дјеци: „Хвала дјеци, која су вјечита инспирација за пјеснике. Срећна сам што сам њима посветила ову моју прву књигу“.
О књизи која је подјељена на три цјелине говорила је професорица Ивана Томашевић.
„Задатак данашњег пјесника је да дјете док чита књигу отвори врата другог свијета, да га књига позове на пут гдје ће упознати све оне авантуре и згоде главних ликова. У овој збирци дијете само постаје актер неких ситуација ако се већ у њима није пронашло. Свака је пјесма написана тако да је дјетету разумљива и привлачна“, рекла је Ивана Томашевић
Илустратор књиге је Босиљка Грчић која поручила је да сваки Радмилин стих рађа нову инспирацију:“ Све пјесме су толико сликовите да ми се на прво читање у глави јављала идеја коју сам лако преносила на папир“.
Радмила Шиник у биографији је истакла је да је њено највеће достигнуће што је мајка и да сву дјецу треба вољети као своју, па је и због тога своју прву збирку посветила њима.
„Радмила је, прије свега, њежна мајка која константно осјећа присност према свој дјеци и ту присност и њежност и сву љепоту тих племенитих емоција претаче у лијепо вајане стихове. Њене пјесме су ода животу, рађању и радости. Све што се догађа је повод за нову радост и извор нових сазнања. Пјесме славе живот, насупрот имагинарној стварности којом данас дјеца живе прикована за рачунаре.“,о Радмилиној књизи написао је професор-мастер Давор Арнаут.
Промоцију је отворио свештеник Данило Боро, а стихове из књиге говорила је Татјана Ђорђић.

Радио Билећа

 

О Dejan Spasojević

Проверите и

У припреми збирка пјесама “СВЕ ШТО САМ ХТЈЕЛА ДА КАЖЕМ, А НИСАМ“ – Магдалена Јовић

ПЈЕСМЕ ПО МЈЕРИ СРЦА ПОД СУНЦЕМ И ШИРИНОМ НЕБЕСКОГ ПЛАВЕТНИЛА   (Магдалена Јовић: ,,Све што …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.