Održano poetsko veče zvorničkih i beogradskih pjesnika

U Zvorniku je večeras održano poetsko veče na kojem su nastupili članovi Srpskog umjetničkog društva iz Beograda i zvornički zavičajni pjesnici.
Iz Srpskog umjetničkog društva nastupili su Neđo Stojanović, Milan Stevanović Trnovica, Ljiljana Mudrić, Čedna Radinović Lukić, Joka Milošević, Igor Miljković, Ljubica Stojanović, Gordana Rusinkov Marković i Momčilo Dedić.

Od zvorničkih zavičajnih pjesnika učestvovali su Simo Ilić, Borka Miličić, Danica Gavrić, Željko Nestorović, Slavoljub Tomašević i Ilinka Matić.

Direktor zvorničke izdavačke kuće “ASoglas” Dejan Spasojević rekao je novinarima da zvornički pjesnici već duži niz godina sarađuju sa Srpskim umjetničkim društvom, čiji članovi svojim pjesničkim i književnim izrazom baštine tradiciju srpskog naroda.

– Susreti zavičajnih i beogradskih pjesnika postali su tradicija u saradnji iz oblasti kulture između Srbije i Republike Srpske – rekao je Spasojević i dodao da će svi pjesnici kazivati po dvije najnovije pjesme.
On je naglasio da će “ASoglas”, kao organizator ove manifestacije, i dalje raditi na unapređenju i omasovljavanju ovih susreta, kao i stvaranju uslova da oni budu prepoznatljivi na mapi kulturnih dešavanja Zvornika i Republike Srpske.
Spasojević je dodao da je saradnja između zvorničkih i beogradskih pjesnika i književnika obostrana, te da su Zvorničani nedavno gostovali u Beogradu.

Predsjednik Srpskog umjetničkog društva Neđo Stojanović rekao je da su ovi susreti postali dio života pjesnika na kojima se nađu najnovija pjesnička i književna ostvarenja, ali se ne zaboravljaju ni ona koja su nastala u ranijem periodu.

– Veliko nam je zadovoljstvo što smo uspostavili saradanju. Radujemo se svakom novom susretu i druženju – rekao je Stojanović.

On je dodao da svi učesnici koji dođu na ovu manifestaciju predstave nove knjige, pjesme ili prozna ostvarenja.

Pjesnik Milan Stevanović Trnovica predstavio je svoje dvije pjesme – “Pjesma o kiši i prolomima oblaka” i “Bez zatvaranja kruga”. On je zahvalio organizatorima za druženje pjesnika.

Suorganizator ove manifestacije je Dom omladine, a pokrovitelj grad Zvornik.

SRNA

О Dejan Spasojević

Проверите и

Аида Гутић

    Аида Гутић, рођена 1. новембра 1981. године у Зворнику. Супруга и мајка двоје …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *