Uskoro u prodaji zbirka priča ”Stvorenja mračnog sata”

Đorđe Maksimović, mladi sudijski pripravnik banjalučkog Osnovnog suda uskoro objavljuje svoju prvu samostalnu knjigu. Radi se o zbirci krimi i horor priča pod nazivom „Stvorenja mračnog sata“ pod izdavačkim okriljem kuće „ASoglas“.
Šta je zapravo ova zbirka?
-Radi se o zbirci priča koje je Đorđe napisao u periodu od 2014. do početka 2019. godine, a prostire se na 300 strana. Većina priča je krimi žanra, neke priče su smještene u svjetske gradove, dok su pak oni najvažnije priče smještene u Banja Luku, autorov rodni grad. S druge strane, zbirka obiluje i kvalitetnim horor pričama od kojih je većina prožeta motivima slovenskog folklora i mitologije – horori uključuju priče o mitskim bićima i mjestima, demonima i onima koji se bore protiv njih.
Značaj zbirke je što ona jedinstvenim spojem krimi i horor žanra u jednoj knjizi afirmiše Banja Luku, slovensku mitologiju i ljepotu pisanja, sve to kroz kvalitetnu i čitku prozu. Svaka priča u knjizi je jedinstvena i utoliko zanimljiva. Priče se lako čitaju i drže pažnju od početka do kraja. Posebno je važno što će zbirka imati nekoliko novih, do sada neobjavljenih i čitaocima potpuno nepoznatih priča koje je Đorđe napisao baš za ovu knjigu.
Ova zbirka priča obiluje odličnim opisima, mračnim motivima smrti, nepravde, ali i nade. Likovi su raznovrsni i živopisni, a njihove životne priče nagnaće čitaoce na razmišljanje i o vlastitim životima. Emotivni naboj koji je autor utkao u knjigu govori da je Đorđe uprkos mladosti, ozbiljan u svojim spisateljskim namjerama.
Knjiga će se u prodaji pojaviti na ljeto, a do tada su dostupni grafički prikazi idejnog dizajnerskog rješenja korica knjige.

 

ASinfo.Info

О Dejan Spasojević

Проверите и

У припреми збирке прича “УКУС КАМЕНА“ и “ У ходу – 101 страница / 101 прича “ Вукосава Делибашића

  Уз  похваљени роман, на 7. књижевним сусретима „РОБИЊЕ ~ који је већ најваљен и …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *