Zvornik: Održana Svetosimeonska akademija ( Video)

U organizaciji SPKD „Prosvjeta“ u zvorničkom Domu omladine večeras je održana „Svetosimeonska akademija“, duhovna manifestacija posvećena Stefanu Nemanji, odnosno Svetom Simeonu. Po riječima Rada Perića, predsjednika „Prosvjete“ ovo je jedina manifestacija ove vrste u Republici Srpskoj, odnosno samo se u Zvorniku, već dvadeset godina, održava akademija posvećena Svetom Simeonu.


Sveti Simeon je jedna od najznačajnijih ličnosti u našoj istoriji i stoga obilježavamo akademiju u njegovu čast. Ove godine obilježavamo još dva značajna jubileja, odnosno 500 godina od osnivanja srpske štamparije u Goraždu i 800 godina od samostalnosti srpske pravoslavne crkve – rekao je Perić i dodao da je ovom prilikom uručena književna nagrada „Prosvjete“ za najbolju knjigu u 2018. godini, odnosno „Zbornik kratkih priča i pjesama“, urednika Dejana Spasojevića.

-Na ovaj način je „Prosvjeta“ priznala naš rad i vrednovala naš trud a kruna tog rada u prošloj godini bilo je objavljivanje ovog zbornika u kom su objavljeni radovi više od 100 autora iz Republike Srpske i regiona – rekao je Spasojević.

U ime vladike zvorničko-tuzlanskog Fotija goste je pozdravio sveštenik Vidoje Lukić. U umjetničkom dijelu programa nastupili su Pjevačko društvo „Izvornik“, solistkinje Ana i Irena Spasojević te članovi dramske i recitatorske sekcije TŠC-a iz Karakaja.

Pogledajte video prilog večeri:

 

 


О Dejan Spasojević

Проверите и

Зворник: Најава промоције књига “Кап живота “ и “Спасовдан“

Зворник, 11.априла у Дому омладине са почетком од 18,00часова одржаће се представљање књига “Кап живота“ …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *