ОДРЖАНО ВЕЧЕ ЗАВИЧАЈНИХ КЊИЖЕВНИКА

ЗВОРНИК, 2. МАРТА /СРНА/ – У Зворнику је вечерас одржано вече завичајних аутора које је окупило 35 књижевника и њихове госте из Београда, Лознице и Бијељине.

Дејан Спасојевић, директор Издавачке куће „Ас оглас“ из Зворника која је организатор дружења завичајних књижевника, рекао је Срни да су на овом скупу, осим завичајних књижевника, учествовали и чланови Пјесничког клуба „Караџић“ из Лознице, Удружења „Богојављенска ноћ“ из Бијељине , Српског умјетничког друштва „Београд“  и Чедна Радиновић Лукић из Београда.

Он је навео да су на манифестацији учествовали и зворнички афористичари Милан Пантић, Станислав Томић и Миле Зекић који су говорили своје афоризме.

„Имамо и неколико романописаца који су представили своје стваралаштво, док су пјесници, према програму вечери, изрецитовали по двије пјесме“, рекао је Спасојевић.

Он је додао да ће завичајни књижевни сусрети постати традиционални, те подсјетио да „Ас оглас“ организује ову манифестацију већ четврту годину заредом, док је раније организатор било Српско просвјетно и културно друштво „Просвјета“.

Подсјећајући на ријечи нобеловца Иве Андрића „да је сваки човјек дужан свом завичају, а завичај је оно што нас одређује“, Спасојевић је рекао да је у том духу организовано ово вече писане ријечи у славу завичаја и дружења књижевника.

Пјесник Љубомир Ћорилић из Лознице сматра да су овакви и слични сусрети завичајних пјесника добродшли у свакој прилици.

„То су одличне прилике за међсобно упознавање, што је јако битно. Пјесници би требало чешће да се сусрећу не би ли успоставили сарадњу која је потребна, посебно младим пјесницима“, рекао је Ћорилић.

Он је додао да је написао око 500 пјесама посвећених дринским предјелима, дринском протицању и протицању времена низ Дрину.

 

СРНА

 

О Dejan Spasojević

Проверите и

ПРОМОВИСАНЕ ЗБИРКЕ ПЈЕСАМА „ВИЛА СА КОШАРА“ И „РАДОСТ ПОКАЈАЊА“

МРКОЊИЋ ГРАД, 28. МАРТА /СРНА/ – Књижевник Невен Милаковић представио је вечерас у Народној библиотеци …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *