ПРЕДСТАВЉЕНА ЗБИРКА ПЈЕСАМА “ АНЂЕЛИ ДОЛАЗЕ КАЛДРМОМ“ Саре Ђокић

Зворник, 28.фебруара , У Дому омладине у Зворнику вечерас је представљена збирка пј есама “ Анђели долазе калдрмом“ младог зворничког аутора Саре Ђокић, која је истакла да својим пјесмама шаље поруку читаоцима да постоји срећа и да јој се надају.

Ђокићева је рекла Срни да је прву пјесму написала када је имала 16 година и да је то наставила да пише у стиху догађаје који су јој се у датом тренутку учинили интересантним.

Она је додала да описује догађаје стихом као да руком извлачи исјечак из живота који постаје дио приче, те да су њене пјесме и тужне и веселе.

“Пишем пјесме углавном које су животом покривене,без астракције и додавања елемената који нису у складу са оним што се дешава или што ће бити“ , рекла је Ђокићева.

Рецензент Мирјана Митровић сматра да Ђокићева својим стиховима поручује да је живот ријека “’некада мирна, некада весела“ и скуп незнаних путева којима људи корачају, тражећи своје мјесто под овим небом, никада не знајући кога ће срести, добре или лоше, али се на том путу мора истрајати.

 

Директор издавачке куће “АСоглас“ из Зворника , која је издала ову књигу, Дејан Спасојевић , навео је да је ријеч о првој поетској збирци пјесама младе пјесникиње Саре Ђокић, те да је, иако је аутор млад, ријеч о врло зрелој збирци.

“Врло је значајно за зворничку културну баштину што се појављују млади талентовани пјесници који ће једног дана бити носиоци културно гживота овог града , а и шире“ рекао је Спасојевић.

 

 

О Dejan Spasojević

Проверите и

ВИД ВИЦКО ВУКЕЛИЋ

  Вид Вицко Вукелић је рођен 28.6.1971. године у Бањалуци. Објавио је осам књига за …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *