Nebojša Sajić – Roman Pink Panteri – Najveći lopovi na svijetu

NASLOV:         Pink Panteri – Najveći lopovi na svijetu

Autor:              Nebojša Saikovski

(ZADNJA KORICA KNJIGE)

SYNOPSIS / KRATAK SADRŽAJ

Neverovatna istinita priča o zloglasnoj bandi kradljivaca dijamanata Pink Pantera

Upečatljiv, očaravajući i podsticajan roman inspirisan istinitom pričom o grupi lopova koji su izveli najspektakularnije pljačke svih vremena.

„PINK PANTERI: Najveći lopovi na svijetu“ je uzbudljivi, neizvjesni kriminalistički roman koji prepliće elemente „Oceanovih 11“, „Porodice Soprano“ i „Kuma“. Ako volite trilere, avanture i složene likove, onda će vam se svidjeti ova akciona priča koja sadrži sve, šokantnu porodičnu, ratnu i političku dramu, britke dijaloge, crni humor, dobro postavljene preokrete i prisjećanja, i dovoljno dinamike, neprestane akcije i iznenađenja, pružajući čitaocu osećaj napetosti sve do kraja ove kvalitetne i intrigantne priče uz snažan spoj stvarnih situacija i krimi-trilera.

Tajanstveni triler koji će zauvijek promjeniti vaš pogled na druge zločinačke kartele. Nakon što je lopovska ekipa Pink Pantera uspješno odradila tri velike dijamantske pljačke u Antwerpenu, Londonu i Tokiju, radi pripreme pljačke na dijamantskom bijenalu u Parizu vrbuju elegantnog logističkog eksperta i vrhunsku šminkerku. Nakon uspješno odrađenog posla u Parizu, zajedno sprovode još dvije spektakularne pljačke, na KLM aerodromskom terminalu u Amsterdamu i u San Tropeu, nakon čega dolazi do raskola unutar bande oko podjele plijena.  Ako ne dođe do pomirenja, preostali dio ekipe je primoran da okupi i obuči novi tim za još jednu pljačku, ovaj put u Dubaiju. Da li će uspjeti da izvrše svoj poslednji zadatak prije konačnog raspada?

Brzi, zapanjujući triler zasnovan na nevjerovatnim krađama iz stvarnog života, NAJVEĆI LOPOVI će vas obuzeti i neće vas pustiti dok ne okrenete poslednju stranicu.

Uživajte u čitanju svoje kopije sada.

Riječ čitaocu

Dijamant. Simbol čvrstine, trajnosti, vrednosti, uspjeha, sreće i ljubavi.

Zamislite svijet koji poznajete kao jednu stranu ulice, gdje dijamanti izloženi u skupim gradskim četvrtima svetskih metropola izazivaju žudnju za bogatstvom, žudnju za slavom i povrh svega, žudnju za moći.

Mladi ljudi sa prostora bivše Jugoslavije, kao i junaci ove knjige, nisu imali prilike da uživaju mladost kao i njihovi vršnjaci, da igraju košarku ili fudbal na igralištu ispred zgrade u kraju. Nisu imali priliku da upoznaju tu blještavu stranu ulice gdje dijamanti sjaje. Bog rata zaveo je neke od njih u svoje redove, da prolivaju krv onih koje su do juče zvali braćom, dok su drugi potražili spas u tom bleštavom svijetu, dok se nisu ponovo sreli prilikom stvaranja najmoćnije svjetske bande pljačkaša dijamanata.

Vi koji držite knjigu u ruci, vi vjerovatno šetate tom ulicom gde je sve lijepo, srećno i sjajno. Ako imate hrabrosti, zajedno sa našim junacima odvažite se na taj korak. Pređite ulicu i upoznajte tamni svijet iza tog blještavila i sjaja. Saznajte kako dijamanti nastaju i dolaze do tog niza blještavih prodavnica i krv, suze i znoj koji u realnosti oni predstavljaju.

Od vrućeg pijeska Afrike gdje pohlepne korporacije u saradnji sa korumpiranim političarima izrabljuju ljudske i mineralne resurse, do blještave i moderne Evrope pa sve do Dubaija, upustite se u akcijsku pustolovinu sa našim junacima i lično proživite najpoznatije pljačke dijamanata s najslavnijim pljačkašima svijeta, Pink Panterima.

Ako želite da znate kako je to biti Pink Panter, pročitajte ovu knjigu. Kao i ako vas zanima kako se tokovi novca i sudbine pljačkaša dijamanata prepliću sa interesima i djelovanjem drugih kriminalnih kartela, kravatiranim zločinstvom bankarskih i korporativnih magnata i diplomatsko-političkim mahinacijama.

Jedno je garantovano.

Za vas koji pročitate ovu knjigu, svijet više nikada neće izgledati isto kao prije.

О Dejan Spasojević

Проверите и

Радослав Милошевић

МИЛОШЕВИЋ, Радослав (Бресница код Билеће, 1944), пјесник, есејиста, књижевни критичар, научник. Завршио је Природно-математички факултет …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *