Невена Милосављевић

Невена Милосављевић, рођена је 13. априла 1990. године у Новом Пазару. Похађала је ОШ ,,Стана Бачанин” у Лешку, а средњу техничку школу ,,Михаило Петровић Алас” у Косовској Митровици. Дипломирала је на катедри за српску књижевност и језик на Филозофском факултету у Косовској Митровици. Приводи крају мастер студије српске књижевности и језика. Живи у Звечану на Космету и мајка је два сина Бошка и Аврама. Од 2017. године сарадник је у издавачкој кући ,,АСоглас”, те је присутна на преко четрдесет књига као рецензент, лектор и уредник. Нашла се више пута и у улози новинара, радећи интервјуе за портал ,,АСоглас”, а такође и у улози жирија за награду ,,Књига године“  и ,,Дринских књижевних сусрета“ у организацији издавачке куће ,,АСоглас“. Поезија, есеји и критички прикази објављени су јој у више часописа (Др Филстуд, Суштина поетике, Сизиф, Бдење, Ток, Неказано, Реч, Нови поглед, Књижевне новине, Сребрни вијенац, Петрушка Настамба …), а њена поезија може се пронаћи и на порталима и сајтовима за културу и књижевност. Њен песнички првенац ,,Источник“ излази ускоро из штампе, а у припреми је књига духовно-родољубивих песама ,,Отачник ‒ Духовнице“. Од недавно је и у уређивачком колегијуму часописа Суштина поетике. Добитник је двадесет међународних награда за поезију:

 Прва награда на књижевном конкурсу Панонски галеб 29 СЗК ,,Слога“ у Суботици 2018. године за песму ,,Тестамент“; Прва награда на Фестивалу завичајне поезије Грумен земље  у Суботици 2018. године за песму ,,Молитва и захвалност Коса“; Прва награда на књижевном конкурсу Тома Радосављевић ЦЗК ,,Сава Дечанац” у Лепосавићу 2018. године за песму ,,Темељ је вера“; Прва награда Диплома Марко Стаменковић КК ,,Абрашевић” у Крагујевцу 2020. године за песму ,,Агапе“; Прва награда на Фестивалу литерарног стваралаштва ФЕЛИС у категорији младих стваралаца у Лазаревцу 2020. године за циклус песама ,,Агапе“; Друга награда на Ђурђевданском књижевном конкурсу КД ,,Раде Драинац” у Прокупљу 2019. за циклус песама ,,Светионик“; Друга награда на Фестивалу завичајне поезије Грумен земље у Суботици 2019. за песму ,,Моја земља“; Трећа награда на Фестивалу поезије Оловко не ћути у категорији љубавне поезије у Барајеву 2018. за песму ,,Волети тебе“; Трећа награда на песничком сабору у Славу Свете Петке у Борчи 2018. за песму ,,Грешница“; Трећа награда на осмом песничком конкурсу Милош Видаковић  Рудо 2019. за песму ,,Записи из Књиге (не)рођених“; Похвала на песничком конкурсу Дучићева лира  КК ,,Јован Дучић” у Добоју 2017. за песму ,,Пољско цвеће“; Похвала на песничком конкурсу Песмодари мира 2017. за песму ,,Песмодари мира“; Похвала на књижевном конкурсу Србољубов санопис у Старом селу 2018. за песму ,,Тестамент“; Похвала за збирку песама у рукопису ,,Сусрет” на Дринским књижевним сусретима у Зворнику 2018. године; Похвала на тридесетом међународном фестивалу поезије Панонски галеб у Суботици 2019. за песму ,,Траг у времену“; Похвала на песничком конкурсу КК ,,Миодраг Петковић” у Баточини 2019. за песму ,,Мисли моје једини знаш“; Похвала на Фестивалу поезије Оловко не ћути ЦЗК Барајево у категорији мисаоне поезије 2018. за песму ,,Траг у времену“; Похвала за збирку песама у рукопису ,,Духовнице” на Дринским књижевним сусретима у Зворнику 2019.; Похвала на књижевном конкурсу Србољубов санопис у Старом селу 2020. за песму ,,Траг у времену“.

Неке од њених песама и минијатура превођене су на руски, мађарски, немачки, енглески и француски језик. 

Невена Милосавевић

О Dejan Spasojević

Проверите и

Радослав Милошевић

МИЛОШЕВИЋ, Радослав (Бресница код Билеће, 1944), пјесник, есејиста, књижевни критичар, научник. Завршио је Природно-математички факултет …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *