Miroslav Kokošar

O knjigama za decu Miroslava Kokošara, govorio sam u televizijskim emisijama. Ostajem pri onom što rekoh: osećaj za humor i zdravo vedro gledanje na svet u pesmama, uz to vrlo vešto i profesionalno obučenim u lepu formu, ono je što ja posebno volim u pesništvu Miroslava Kokošara.

                                                           Duško Trifunović

Duhovita poezija za decu. To je ono što deca traže od pesnika! Miroslav Kokošar im to daje. Lepršavim stihovima ume da vrati u detinjstvo i one najozbiljnije i u poodmaklim godinama. Čitajte ga kad ste tmurni, neraspoloženi, umorni i bezvoljni. Videćete, vratiće vam osmeh posle prve pročitane pesme.

                                                           Raša Popov

… Poezija Miroslava Kokošara ima sve atribute, dobre, u tradiciji očeličene, u praksi potvrđene, a kod dece svakako prihvatljive literature… Njegove pesme spadaju u dokazni materijal za tvrdnju da je dokumentarna poetika definitivno pobedila u srpskom strvaralaštvu za decu.

                                                           Ljubivoje Ršumović

…Nežan, duhovit, blag i uvek na strani deteta, ovaj naš savremeni pesnik pripada krugu najboljih pesnika za decu u savremenoj srpskoj poeziji.

                                                           Pero Zubac

…Ova knjiga nema niti jednu suvišnu pesmu, suvišnu strofu, suvišni stih, što nije slučajnost, već sada uveliko prepoznatljiv pesnički stil Miroslava Kokošara, koji na najbolji mogući način demonstrira svoje pesničko iskustvo i majstorsko vladanje našim „zanatom“. Pisati tako sažeto i jednostavno podrazumeva ne samo veliki talenat, već i maksimalno pažljiv i strpljiv rad na svakoj pesmi… 

Peđa Trajković

Ne postoji u srpskom vidokrugu pesnik za decu a da sažetije piše pesme od Miroslava Kokošara. Niko ne ume jednostavnije, a poučnije da iskaže svoj dar i osvoji naprečac srca publike. Zadivljujuće je koliko deca vole poeziju Miroslava Kokošara…

Tode Nikoletić                  

MIROSLAV KOKOŠAR

Rođen je 1952. godine u Babićima kod Šipova. Objavio je više knjiga priča i pesama za decu i za odrasle. Za svoj književni rad je nagrađivan. Zastupljen je u antologijama i udžbenicima. Neke pesme su mu komponovane i nagrađivane na dečjim muzičkim festivalima. Pesme su mu prevođene na ruski, engleski, rumunski, rusinski i makedonski jezik. Član je Udruženja književnika Srbije i Književnog društva Rakovica.

Živi i radi u Beogradu.

Мирослав Кокошар

О Dejan Spasojević

Проверите и

МИЛОРАД МИЛИЋЕВИЋ

  Рођен 16. марта 1956. године у Дрецељу код Олова. Основну школу похађао у Дрецељу …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *