МИЛЕНА ДРПА

БИОГРАФИЈА СА БИБЛИОГРАФИЈОМ

    Милена Дрпа рођена је 1950. године у Горњој Слатини код Шамца. Основну школу завшрила је у Шамцу, гимназију у Градачцу, а студије српскохрватског језика и књижевности на Педагошкој академији у Тузли. Цио радни вијек радила је као наставница српскохрватског, касније српског језика, прво у Доњим Кладарима код Модриче, касније  у  Модричи.

    У току радног вијека радила је са младим пјесницима. 2000. године у Модричи је основала Омладински књижевни клуб “Младост“ и до данас руководи Клубом. Рад са младим књижевним ствараоцима представља један важан дио њеног живота.

    У свијет писања ушла је још у основној школи и у том свијету остала цио живот.  На један лијеп, питом, непретенциозан начин, баш како је и замишљала, остваривали су се кроз дуге стваралачке године њени још у дјетињству снивани снови.

    Милена Дрпа пише пјесме, приче, пјесме за дјецу, хаику, кратку прозу, лирске записе и понеки приказ књижевног дјела.

    Објавила је седам књига, а осма је спремна за објављивање. Три књиге је приредила, у зборницима је око седамдесет њених радова, у часописима близу сто, десетак у антологијама.  Током бављења писањем обрадовало ју је двадесетак књижевних награда, али јој је драго и осталих шеснаест награда добијених за просвјетни рад.  Од свих, ипак издваја једну, која није, али и јесте, и књижевна, пошто је заслужена за учење ђака српком језику и књижевности  и за рад са младим књижевним ствараоцима. То је признање Најдражи учитељ, добијено 2003. године у Београду.

Наслови и године објављених књига:

Молитве из сјенке (2001), пјесме

Приче о истинама (2006), приповијетке,

Разасута по тишинама (2009), пјесме

Шашаве љубави (2013), пјесме за дјецу

Јутро на крају свијета (2015), хаику пјесме

Бијела лица несаница (2016), пјесме

На ручку са животом (2019), пјесме

    Милена Дрпа је члан Удружења књижевника Републике Српске и Удружења књижевника Србије.

    Живи у два града која воли, у Модричи и у Београду.

Милена Дрпа

О Dejan Spasojević

Проверите и

Nevena Petronić

Nevena Petronić, rođena 9.4.1998. godine u Loznici. Osnovnu i srednju školu završava u Zvorniku, gdje …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *