МАРИЈА ЛАЗАРЕВИЋ

МАРИЈА ЛАЗАРЕВИЋ рођена је 1975. године у Лозници. Медицински факултет и специјализацију завршила је у Београду, а затим уписала докторске академске студије из неуронаука у Крагујевцу.
Завршила је едукацију из психотерапије, област трансакционе анализе, у трајању од пет година. Написала је многобројне научне радове из области медицине и психотерапије које је представила на конгресима и у међународно признатим научним часописима.
Од 2012. године члан је Менсе Србије, и организатор тестирања за Менсу у Лозници, 2015. и 2016. године. Сарадник је часописа „MozaIQ“, који је званична публикација Менсе Србије, са више објављених текстова, као и аутор пројекта „Психосоцијална подршка за талентовану децу“ 2017. године и „Писање, истраживање, публиковање“ 2018. године , под покровитељством Менсе Србије.
Такође је сарадник и портала АС инфо медијско-новинске компаније где је током 2020. године објављено тридесет њених колумни психолошке садржине.
Члан је председништва подружнице Лознице српског лекарског друштва од 2015. до 2017. године, и оцењивач здравствених установа Србије у оквиру Агенције за акредитацију здравствених устанва (АЗУС) од 2017.
2019. године објавила је књигу „Психолошке игре политичара“ у којој је користећи елементе трансакционе анализе сажела политичку сцену у приручник који може послужити и као скуп смерница будућим политичарима.
2020. године излази њена збирка прича под називом „Тешке приче“ које су награђене трећом наградом на “Дринским књижевним сусретима“ одржаним у Зворнику.
Прву збирку песама „Инвенција“ објавила је такође 2020. године. У тој књизи налази се и песма „Плави цвет”, награђена на песничким сусретима од стране Добрице Ерића.
Након позива да пише текстове за „Православни мисионар“, часопис Српске Православне Цркве, одлучује се да објави песме духовне садржине које се тренутно налазе у припреми за издавање.

О Dejan Spasojević

Проверите и

Nevena Petronić

Nevena Petronić, rođena 9.4.1998. godine u Loznici. Osnovnu i srednju školu završava u Zvorniku, gdje …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *