Анастасија Шћепановић

Анастасија Шћепановић, рођена је 15.фебруара 2001.године у Подгорици. Похађала је ОШ „Павле Ровински“ у Подгорици као и Стручну медицинску школу. Своје даље школовање жели наставити на Саобраћајном факултету у Београду.

Поезију пише од ранијих дана, али као млада пјесникиња први пут се представила у децембру 2018.године на књижевној вечери Љиљане Хабјановић Ђуровић у Будви рецитујући једну од својих пјесама посвећену Косову што је изазвало велики аплауз и овације. Након Будве, млада пјесникиња наставља да се представља јавности на књижевној вечери младе књижевнице из Подгорице, Андрее Раонић, а након Будве и Подгорице добија прилику да се представи и у Србији у Удружењу књижевника Србије, али и у Сава центру на фестивалу „Витезово прољеће“,а потом се поново враћа у Подгорицу гдје добија прилику да се представи јавности на књижевној вечери Родољуба Ћорића, а неколико мјесеци касније се представља и у Котору такође на књижевној вечери већ споменуте Андрее Раонић што је веома велики успјех за некога ко је одједном одлучио да изађе у јавност.  Анастасија у фебруару 2020.године добија прилику да учествује као пјесникиња у Кучима гдје је организован културно – умјетнички програм поводом обиљежавања годишњице смрти Марка Миљанова.

Њена поезија је објављена у збирци поезије за дјецу „Ниси ти више мали“ чији је уредник Недељко Попадић, дневним новинама Дан, на порталу Асоглас али и у неколико зборника ( Не дамо светиње, Монографија „До Христове побједе – Не дамо светиње, Сремско – карловачки пјеснички бродови,  Дрински књижевни сусрети…)

Добитник је треће награде на фестивалу поезије „Сремско-карловачки пјеснички бродови“ у категорији „Пробуди се, нешто се дешава.“

Осим поезије, велики је љубитељ ваздухопловства.

О Dejan Spasojević

Проверите и

Радослав Милошевић

МИЛОШЕВИЋ, Радослав (Бресница код Билеће, 1944), пјесник, есејиста, књижевни критичар, научник. Завршио је Природно-математички факултет …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *