ЛОЗНИЧАНИ УГОСТИЛИ ЗВОРНИЧАНЕ – Дружење уз стихове и музику

Чланови КУД „Караџић“ приредили су вечерас (10. фебруар) још једно у низу клупских дружења на којем су у госте позвали писце из Зворника чије књиге објављује Издавачка кућа „АС огласи“. Овај сусрет уприличен је поводом 170 година постојања „Караџића“, а у заједничком програму учествовали су чланови књижевног клуба, ликовне групе „Н8“, фолклорног ансамбла, групе певача, гусларске секције и позоришта. На некадашњу сарадњу Зворничана и писаца из лозничког краја подсетио је књижевник Љубомир Ћорилић, док је председник КУД „Караџић“, Драган Тошић за 26. фебруар најавио и књижевно вече у Библиотеци Вуковог завичаја на којој ће бити представљен зворнички књижевни клуб и Издавачка кућа „АС огласи“. Дружење је започето мелодијом у извођењу вокалне солисткиње Сање Маврак, једне од покретача клупских дружења, која је изразила задовољство што овакви скупови опстају и чине „Караџић“ местом где људи с радошћу долазе.

– Ова прича је започета пре две године, када ми је помогла докторка Зорка Тошић, данас плодоносна песникиња, да анимирамо чланство и подстакнемо га на дружења по којима је „Караџић“ ранијих година био познат. Дружење је један од основних разлога што се чланство из године у годину обнавља, а после долазе пробе, наступи, путовања и гостовања на различитим манифестацијама и фестивалима у земљи и иностранству – каже Мавракова.

Екипу гостију чинила су четири песника и један прозни писац који су наизменично са лозничким ствараоцима читали поезију, казивали одломке из књига и заједно певали уз подршку хармоникаша Живорада Томића. У клубу су биле изложене и слике Слободанке Николић, чланице ликовне групе „Н8“.

С. П.

О Dejan Spasojević

Проверите и

U pripremi zbirka “MANIFESTACIJA SVESTI’ Čedne Radinović Lukić

OSOBEN SAMORAZGOVOR SAŽET U KNJIZI MANIFESTACIJE SVESTI ČEDNE RADINOVIĆ LUKIĆ U knjizi Manifestacije svesti pesnikinja …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *