КЊИЖЕВНО ВЕЧЕ ЖАКЛИНЕ БАГАШ ОДРЖАНО У ЉУБОВИЈИ

Синоћ је у холу биоскопа у Љубовији одржано књижевно вече и промоција књига Жаклине Багаш. Овај простор у згради Библиотеке „Милован Глишић“, због великог интересовања, био је мали да прими сву публику па је било посетилаца који су стајали у последњим редовима. Љубовијској публици представљене су књиге збирка прича „Вјером у вјечност“ и збирка песама „Жеђ“.
Модератор књижевне вечери била је Маријана Петаковић, директорка Библиотеке „Милован Глишић“, а о књигама су говорили проф. Хаџи Сретен Цветојевић и Дејан Спасојевић. Стихове је казивала Катарина Петровић Томић, док је цео догађај употпуњен наступом певачке групе КУД-а „Азбуковица“.
Жаклина Багаш рођена је и одрасла у Ђаковици, а због очевог посла често се селила и навикла, како каже, на тај номадски начин живота. То јој је давало ветар у леђа и увек је враћало свом Косову и Метохији, одакле су јој иначе оба родитеља као и сви преци. Жаклина посебно истиче да је поносна на своје порекло и каже да га никада и ни под којим условима не може заборавити.
– Вјероватно сам, не мало него много изненађена са људима који су присуствовали, односно увеличали ово вече. Заиста у великом броју су се одазвали ваши суграђани и видим да поштују писану ријеч, што је за неког ко се бави тим посебно задовољство и част.
Бавим се писаном ријечју љубави. Да ли је то љубав између Адама и Еве или та чудна љепота без додира, то је нешто што је узвишеније од било чега што може постојати. Такође, љубав према Богу, јер ако волимо Бога и поштујемо породицу, онда је то цјелина која се само допуњава одређеним и осталим стварима – каже Жаклина Багаш.
У њеним даљим плановима су нове збирке поезије али и прозе, с тим што наглашава да је за роман потребно више и времена и година, јер је писање романа много сложенији процес.
Инспирацију проналази у вечитој љубави, вечитој непознаници која нас испуњава сваким новим јутром. У тим љубавним песмама је оно што је мање узвраћено или нешто што ми нисмо могли пружити некоме, а тај неко заслужује.
Љубовија.инфо

О Dejan Spasojević

Проверите и

У припреми збирка афоризама “Маске су пале, фантомке нису“ Милана Р. Симића

СИМИЋЕВИ АФОРИЗМИ КОЈЕ ЧИТАЈУ И ОНИ КОЈИ НЕ МОРАЈУ     Милан Р. Симић, који …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *