ПРОМОВИСАНА КЊИГА ПОЕЗИЈЕ „ВИЛА СА КОШАРА“

ДОБОЈ, 26. АПРИЛА /СРНА/ – Пјесник из Бара Невен Милаковић вечерас је у Добоју промовисао књигу родољубиве поезије „Вила са Кошара“ и два нова дјела „Љиљани“ и „Било једном“.

Милаковић је рекао новинарима да „Вила са Кошара“ да га писање родољубивих пјесама духовно изнури.

„Да би написали, рецимо, `Сонетни вијенац о Јасеновцу`, морате много да пропатите. Морате да пролазите и прођете све оне муке које су прошли наши мученици“, изјавио је Милаковић.

За нову књигу „Љиљани“ каже да је добрим дијелом посвећена његовој покојној супрузи, а „Било једном“ родном граду Подгорици.

Издавач књиге Дејан Спасојевић рекао је да је ријеч о другом издању „Виле са Кошара“, која је, каже, већ позната широј јавности и живи у народу.

„То се евидентно види и по песми `Вила са Кошара` која је његова најпознатија песма и саме околности под којим је она настала су неуобичајене“, навео је Спасојевић.

Истоимену пјесму, књижевник из Бара је посветио јунацима битке на Кошарама, симбола одбране државне границе. Борбе су се водиле у прољеће 1999. године око карауле Кошаре, на југословенско-албанској граници, када је живот изгубило 108 војника тадашње Југославије, углавном младићи од 18 до 20 година.

Промоцију књига Невена Милаковића организовао је добојски Центар за културу и образовање.

СРНА

О Dejan Spasojević

Проверите и

У припреми збирка афоризама “Маске су пале, фантомке нису“ Милана Р. Симића

СИМИЋЕВИ АФОРИЗМИ КОЈЕ ЧИТАЈУ И ОНИ КОЈИ НЕ МОРАЈУ     Милан Р. Симић, који …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *