Дружење основаца са пјесником Соњом Падров Тешановић

Народна библиотека Требиње данас је организовала дружење дјеце са пјесником Соњом Падров Тешановић из Херцег Новог.

Требињским основцима представила се са књигама: „Како да растем?“, „Мама 00-24“ и „Тај се зачин зове љубав“.

Ауторка каже да је кроз своје три збирке пјесама покушала да обухвати све битне теме за малишане, њихово одрастање и проблеме.

Она додаје да је написала преко 200 пјесама за дјецу и да се трудила да на шаљив, хумористичан начин поприча са њима, да их упути у неке битне животне ствари и препреке, које се налазе на њиховом путу одрастања.

„Јако је тешко данас дјеци одрастати, што ту брзину технологије данашњи родитељи без обзира колико се труде не могу да испрате. Мислим да је данас најважније дјецу ставити максимално у окриље породице, јер смо без породице нико и ништа“, навела је Падров Тешановић.

Она истиче да су дјеца најискренија публика и да са њима нема фолирања.

„Све мора да буде искрено и ако неко може да препозна шта је искрено од срца, онда су то дјеца. Никада нисам мислила да ћу се бавити писањем. Као мала вољела сам да читам, а та љубав према мојој дјеци ме понукла да почнем да пишем, постала сам писац, када сам постала мајка“, навела је Падров Тешановић.

Емилија и Сара Буха и њихови другари кажу да је било лијепо дружење у библиотеци и да су уживали слушајући и рецитујући поезију.

20220303_153605.jpg (150 KB)

Прије промоције у Народној библиотеци Требиње, Соња Падров Тешановић посјетила је Основну школу „Вук Караџић“, гдје се дружила са основцима који су је изненадили са рецитацијама њених пјесама.

Александар Вукановић, директор Основне школе „Вук Караџић“ је изразио задовољство поводом посјете њиховој школи.

„Посебан доживљај за њих, баш су уживали. Дјеца су са задовољством рецитовала њене пјесме“, рекао је Вукановић.

Поезија Соње Падров Тешановић превођена је на енглески и македонски језик, на њене пјесме писана је музика за дјечије музичке фестивале, а игрокази сценски извођени.

www.radiotrebinje.com

О Dejan Spasojević

Проверите и

Милош Димић – Христов мир је наша насушна потреба

-Од када се бавиш писањем, и да ли је твоје основно занимање правника утицало на …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *