Drago Gajić

            

Rođen je 16. avgusta 1951.godine u selu Opravdići, opština Bratunac.Nakon završene osnovne škole upisuje se u srednju ekonomsku školu u Zvorniku, i nakon završetka, 1970 godine odlazi na studije na ekonomski fakultetu u Beogradu.Nakon diplomiranja, vraća se u opštinu Bratunac gdje se zapošljava u transportnom  preduzeću “Vihor”.

Radio je u srednjoj ekonomskoj školi u Srebrenici, preduzeću drvne industrije “Šipad – Birač” u Vlasenici, kao član Poslovodnog odbora, a potom u Ekspozituri Razvojne banke u Bratuncu kao direktor, i u Zvorniku kao pomoćnik direktora za poslove sa stanovništvom.

Po dilomiranju, počinje da se bavi honorarno novinarstvom 1976. godine kao dopisnik  lista “Oslobođenje”  iz Sarajeva.Bio je dopisnik i “Fronta slobode” iz Tuzle i lista “Naši dani” iz Sarajeva.

Tokom posledweg rata u Bratuncu sa nekoliko kolega pokreće izdavanje lista “Naša riječ”, čiji je bio novinar  i urednik.

Zbog uništenog porodičnog imanja u Kravici na Božić 1993. godine u poslednjem ratu, primoran je da dođe da živi u Zvornik.Radi u Razvojnoj banci kao diplomirani ekonomista, ali nastavlja da se bavi novinarstvom.

Odmah 1994 godine postaje stalni dopisnik lista “Glas Srpske” iz Banja Luke.Uporedo sarađuje sa Radio televizijom Zvornik i listom “Srpski glas” iz Zvornika.

Angažovanjem u Vojsci Republike Srpske, kao novinar pisao je u listu Drinskog korpusa Vojske Republike Srpske “Drinski”.Nakon rata sarađuje sa radio “Osvitom” u Zvorniku, radiom “Podrinje” iz Loznice i Radio televizijom Republike Srpske. Sarađivao je sa listom “Sim sport” iz Bijeljine, i nagrađen Plaketom ovog lista kao najbolji sportski novinar u Birču i Podrinju 2.000. godine.Dobio je i priznanje za razvoj sporta u Zvorniku i Plaketu Tekvondo kluba “Srpski soko”.

Za ukupan doprinos u novinarstvu dobitnik je “Srebrne plakete “Stanko Nikolić, opštinskog priznanja koje se dodeljuje povodom Dana opštine Zvornik.

Pripremio je i  izdao knjigu “Sport u Zvorniku 1992. do 2.007. godine”

Stalni je dopisnik list “Večernje novosti” iz Beograda, i dok su izlazili, sarađivao je i sa  listovima “Sport” i „Zov“ iz Beograda.

О Dejan Spasojević

Проверите и

Ljubodrag Stojanović

  Ljubodrag Stojanović, rođen 1972. Godine u Gnjilanu. Autor tri samostalne I nekoliko zajedničkih knjiga. …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *