Анђелија Петровић

О АУТОРУ
Анђелија Недељковић Петровић рођена на православни Божић 1950. године у Сувом Долу, општина Жагубица, у Србији. Основну школу завршила је у родном месту, а сре-дњу у Пожаревцу. Од 1969. године живи у Бијељини, у Републици Српској, БиХ. Остварена је као мајка двоје деце и као и бака четворо унучади.
Од најмлађих дана, ангажована је у литералној секцији у основној школи. У средњој школи већ почиње да се бави озбиљније писањем. Многе њене песме објављиване су у зборницима као што су: Огњиште моје вековима траје – Смедерево, међународни зборник Књижевног клуба „Прота Васа Живковић“ – Панчево, Литературна искра – Гостивар, Видовданске бесједе – Прњавор, у грандиозном зборнику Гори лила уочи Илина – Пелагићево, у међународном збор-нику КК Лахор – Пожаревца, и у још много зборника који се баве објављивањем песама у региону.
Од прошле године њен првенац, завичајна збирка ,,Хомољу на дар“ чека боље дане. Због ситуације са пандемијом вируса грипа корона, још увек није успела да подели своју радост са пријатељима!
ИЗ БАКИНЕ КУЈНЕ (збирка за децу) у припреми, већ се приводи крају. Уколико буде среће, гаји наду, да ће угле-дати светлост дан у скорије време.

О Dejan Spasojević

Проверите и

Стојанка Ђокић

БИЉЕШКА О ПИСЦУ Стојанка Ђокић је рођена 1990. године у Бијељини, гдје је завршила Гимназију …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *