Aleksandra Vujisić

Aleksandra Vujisić rođena je 1979. godine u Podgorici, Crna Gora. Autorka je zbirki poezije za odrasle “Krvarim po pismima” (IK “Poetikum”, Srbija, jun 2022.) i „Slon na trapezu“ (podržao Sekretarijat za kulturu grada Podgorice, Crna Gora, septembar 2023.), kao i zbirke poezije i proze za djecu „Djetinjstvo u džepu“ (izdavač Narodna biblioteka „Radosav Ljumović“, Podgorica, Crna Gora jul 2023.). U pripremi je njena četvrta knjiga, zbirka poezije „Igrokaz“ koju će objaviti IK „Nova poetika“ iz Beograda, Srbija u skladu sa osvojenom prvom nagradom na konkursu za najbolju knjigu poezije „Zlatni hrast 2024“.

Aleksandra je profesorica engleskog jezika i književnosti, govori italijanski jezik i angažovana je na različitim projektima. Pokrenula je Kulturni centar “Čigralište” (www.bajke.me) kojim se promoviše značaj čitanja u ranom uzrastu. Dobitnica je više nagrada na međunarodnim konkursima i festivalima.

Aleksandra piše na maternjem i engleskom jeziku, a njena poezija je prevođena na italijanski, španski, kineski, poljski i druge jezike. Članica je Udruženja crnogorskih pisaca za djecu i mlade.

 

 

О Dejan Spasojević

Проверите и

Аида Гутић

    Аида Гутић, рођена 1. новембра 1981. године у Зворнику. Супруга и мајка двоје …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *