Aleksandra Gajić – Aleks Saška

Aleksandra Gajić Stojković – Aleks Saška, rođena je u Sarajevu i po zanimanju je medicinski radnik – fizioterapeut, sa velikim iskustvom rada u bolnici. Kao rezultat tog rada, za Udruženje slobodnih umetnika Australije objavila je knjigu praktične psihologije „Izazov 30 dana“, koja predstavlja kombinaciju psihološke radionice i putopisa, u kome je do punog izražaja došao njen talenat za pripovedanje. Ovo delo privuklo je posebnu pažnju Srba iz rasejanja, pre svega zahvaljujući portalu „Tamo daleko“ iz Danske, znamenitog srpskog novinara i patriote Zdravka Eleza.

Nakon objavljivanja psihološkog praktikuma, dobila je mnogobrojna pisana svedočanstva u kojima su čitaoci predstavili kako su kroz priručnik pronašli unutrašnje zadovoljstvo, motivaciju i postigli velike uspehe u radu na sebi kroz 30 dana. Namera autorke je da u drugom izdanju objavi sva svedočanstva zahvalnih i uspešnih čitalaca, kako bi se predstavila delotvornost i uspešnost ovog jedinstvenog psihološkog praktikuma.

Aleksandra je član Udruženja pisaca Srbije i Udruženja srpskih književnika u otadžbini i rasejanju (USKOR).

Objavila je i bajku za decu i odrasle „Matej i anđeo“, koja na najlepši način deci dočarava borbu između dobra i zla. Sugestibilno i toplo pobudila je veru u dobro i u anđela čuvara, koji nosi poruku – „Verujte da dobrota i najtvrdokornije srce otapa“.

Dobitnik je Povelje za osvojeno 1. mesto na konkursu „Topla reč 6″, u specijalnoj kategoriji – Opisna poezija, za pesmu „Umrla sela“, kao i Zlatne plakete u kategoriji – Kratke priče, na Međunarodnom festivalu romske proze i poezije „Jatagan mala“.

U pripremi za štampu je njena zbirka pripovedaka „Priče iz stare škrinje“, koja je osvojila 1. mesto na konkursu za najbolju neobjavljenu zbirku pripovedaka na manifestaciji „Drinski susreti 2021″, u organizaciji izdavačke kuće „ASoglas“ iz Zvornika, vlasnika i urednika Dejana Spasojevića.

U pripremi je zbirka pjesama kao i knjiga za djecu.

О Dejan Spasojević

Проверите и

Најава промоције књига ”ПИСМА ИЗ НЕСАНИЦЕ” и ”САНОВНИК ЗА БУДНЕ” Милана Николића

ЈУ Народна библиотека “Филип Вишњић“ Бијељина организује промоцију књига “Писма из несанице“ и “Сановник за …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *