Бар:Промовисана збирка Вила са Кошара Невена Милаковића

Промоција нове збирке поезије Невена Милаковића, “Вила са Кошара”, одржана је у Цркви Светог Николе у Бару (сала проте Павла Радуновића).

Дејан Спасојевић је, у име приређивача издања, напоменуо да је ово трећа промоција, након двије на Сајму књига у Београду, те да се сљедећа очекује у Зворнику. Изразио је задовољство због издавања овог дјела, за које тврди да је “једно од најбољих, ако не и најбоље, кад је у питању родољубива и духовна поезија”.

“Невенова поезија живи у народу и о њему најбоље говоре његове пјесме. Постоје пјесници који су расплакали човјека, постоје и пјесници који су расплакали дворану, Невен Милаковић је расплакао читав један народ”, закључио је Спасојевић изражавајући увјерење да је немогуће не пустити сузу већ након првог читања Милаковићевих пјесама.

“Не волим да говорим о својој поезији, моја поезија говори све”, казао је Милаковић образлажући одлуку да до краја вечери само чита своје пјесме из најновије збирке. Казивао их је петнаестак, између осталих: “Молитву”, “Принцип”, “Ламент над Гором”, “Руски витез”, “Дрхтај”…. као и једну, по његовим ријечима, “барску”, под називом “Бог се јави”. Свако читање пропраћено је аплаузом, а дланови се посебно нису штедјели након наступа Бранке Зечевић, која је пјевала “Светиње”, “Ђедов завјет” и нумеру “Вила са Кошара”, рађену по тексту Невена Милаковића, по којој је збирка и насловљена.

Невен Милаковић је рођен у Подгорици 1963.године. Више од двије деценије живи и ствара у Бару. Сав свој вијек посветио је писању стихова и романа. Објавио је књиге: „Радост покајања”, „Дар Мајке Божије”, “Зебња”, „Подгорички”, „Последњи плотун”, “Цвијеће добра” и друге.

Маја Томовић
Извор: BarINFO

Светигора

О Dejan Spasojević

Проверите и

Зворник: Најава промоције књига “Кап живота “ и “Спасовдан“

Зворник, 11.априла у Дому омладине са почетком од 18,00часова одржаће се представљање књига “Кап живота“ …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *