Интервју са Жељком Игњатић

АСинфо: Поздрав за вас, виђели смо да сте уврштени у овогодишњи зборник крактих прича и пјесама АСоглас идзаваштва који је промовисан на књижевној манистацији ’’Дрински књижевни сусрети’’ у Зворнику.Можете ли нам на самом почетку реците нешто више о вама ?

  • Зовем се Жељка Игњатић, рођена сам 8. августа 1964. године у Зеници, живим у Добоју од 1979. године, ту сам завршила средњу економску школу 1982. године, разведена , без дјеце. Суочавајући се на животном путу са болним губицима, неостварени снови и тежње и жеља да слиједим претке да породично стабло се грана, спознаја да моја грана породичног стабла је доживјела свој крај, рађа бол и води ме у креативно стваралаштво, писање пјесама је говор душе. До 2013. године пјесме су биле моја интима и слиједом догађаја, почињем да објављујем на фејсбуку у групама гдје се окупљају аутору и дијелим пјесме са другима.

АСинфо: Желимо да чујемо ваше утиске са поменуте књижевне манифестације …

  • Учествујући на књижевним конкурсима, срећна сам да сам послала пјесму на конкурс Дрински књижевни сусрети у Зворнику. Учеђће на манифестацији у организацији АСоглас издаваштва обогаћује не сам сусрет аутора већ за почетак доживљава велики одзив аутора на конкурс. У организацији и дивном гостопримству у који је неопходно уложити велики труд да би све текло лежерно. Увијек волим рећи да послије дружења имам нови бисер и поетски ланчић дружења је све дужи, дружења су важна како за стваралаштво тако и за богаћење душе блискошћу сродних душа.

Ово су други Дрински књижевни сусрети, организатори су досегли висок резултат како бројем послатих ауторских радова тако и добром организацијом, на радост свих нас да смо у временским непогодама испунилу жељу срца и били учесници манифестације и дружења које је услиједило уз вечеру.

Желим од срца даљи успјех, темељи су чврсти, надградња ће бити инспиратитвна са радошћу ћу да пратим и учествујем у наредним Дринским књижевним сусретима.

АСИнфо: Да ли сте до сада објављивили неки наслов и шта је оно о чему сте писали?

  • Иза мене је збирка пјесама „ИЗАЗОВ“ објављена 2017. године, љубавна поезија је средиште стваралаштва, љубав у лепези варијатета је основ на коме свијет почива. Цитаом из рецензије Василија Шаиновића, професора књижевности дајем есенцијални утисак о збирци: „Пред нама су, дакле, зрели стихови дубоке искрености каква се подразумјева уз исповиједни тон и нескривену намјеру аутирконог лирског субјекта да се сугестивно обрати сродној души читаоца и нађе одјека у њој.“

АСинфо: Да ли сте члан неког књижевног клуба и да ли у вашем граду има културних дешавања?

  • Члан сам Књижевног клуба „Јован Дучић“ из Добоја од 2013. године, у том периоду сам учесник на многим конкурсима, издвојила бих дружење на „Песничко пролеће Чукарице“, „Видовданске бесједе“ Вучијак, „Прљача“ у Дервенти, „Гори лила уочи Илина“ Пелагићево, обиљежавање годишњице Књижевног клуба „Савовање“ из Шамца, дружење у завичајном удружењу Срба „Корјени“ у Сомбору, „Сузе Козаре“ у Градишци, Дрински књижевни сусрети у Зворнику и „Српске голготе ХХ вијека“ у Добоју. У многим зборницима сам узела учешће али дружења имају посебан значај за свакодневни живот, у тим данима сунце блискости обасја цијело биће које се весели сваком новом сусрету.

У Добоју осим пјесничких промоција Књижевног клуба Јован Дучић из Добоја, организују се гостовања пјесника и књижевника из региона. Крајем децембра имамо књижевни сусрет поводом конкурса „Српске голготе ХХ вијека“

АСинфо: Ваша порука читаоцима на истеку ове 2018.године…

  • Када подвучем црту на истеку календарске године, најважније ми је осјећај да сам радила најбоље што сам умјела.

Порука: Наћи радост у малим стварима, то отвара пут већим остварењима, „живот“ награди позитиван став.

АСинфо / Дејан Спасојевић

О Dejan Spasojević

Проверите и

Nevena Petronić

Nevena Petronić, rođena 9.4.1998. godine u Loznici. Osnovnu i srednju školu završava u Zvorniku, gdje …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *