Збирка прича “Носогор Пилу“ осваја европску публику

Збирка прича Миланке Станкић“Носогор Пилу“ говори о једном малиши који не зна да чита и пише баш како се од њега очекује, мало је спорији, али је добар и драг. Окружен је другарима из одељења, учитељицом, родитељима и једном посебном Машом која у његов свет уноси светлост (због тога се свет тако и зове, помислио би Пилу) и дивном мамом којој је он цео њен свет и татом који га учи да прави змајеве. Збирка је на међунардном такмичењу на 4. Дринским књижевним сусретима освојила прву награду. Издавачка кућа АСоглас издаваштво је штампала прво издање књиге.

Издавачка кућа из Лондона Europe Books откупила је ауторска права на две године за енглеско издање, а књига је преведена и на словеначки језик и почетком следеће године ће угледати светлост дана заједном са другим, илустрованим издањем на српском језику.

Дислексија и дисграфија представљају проблем све већем броју деце, родитеља, али и просветних радника. „Носогор Пилу“ је књига која се споро чита како би унела светлост у свет (вероватно и светлост има везе са светом, помислио би Пилу) оних који знају шта то значи кад слова беже, а другари се понекад смеју.
Ауторка Миланка Станкић је романом „Боквица“ ушла у круг четири најбоља романа за децу од 11. до 14. година у едицији Читалачки маратон и роман ће ових дана бити на тржишту.

Поздрав радосни до сусрета
др Миланка Станкић, самостални педагошки саветник

О Dejan Spasojević

Проверите и

ВИД ВИЦКО ВУКЕЛИЋ

  Вид Вицко Вукелић је рођен 28.6.1971. године у Бањалуци. Објавио је осам књига за …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *