Винка Боровина

ВИНКА (ТРИФКОВИЋ) БОРОВИНА, роћена 1.фебруара 1965. године у Сарајеву.
Расла на широким ливадама Нишићке висоравни. Гимназију завршила у Илијашу, а након тога Саобраћајни факултет Универзитета у Сарајеву гдје је стекла звање Дилпмирани инжењер друмског саобраћаја.
По завршетку рата а у интересу мира, заједно са својом породицом и превозничким предузећем у коме је била запослена, „дислоцирана“ у Власеницу, гдје живи до удаје 2002. године.
Тада се пресељава у Зворник и ту остаје до коначног рјешења стамбеног питања њене породице 2010. године. Од тада до данас живи, а од 2019. године и ради у Бијељини.
Срећно удата, мајка двоје дјеце од којих је прво рођено у Власеници, друго у Зворнику.
Због тога, али и због мноштва лијепих успомена, пријатељстава и познанстава који су обогатили њен живот, сматра да помало припада свим овим мјестима.
Ипак, њен завичај, бескрајна и немјерљива љубав према њему, као и жал за њим, инспирисали су мноштво стихова који су настали баш у периоду раздвајања и непосредно након тога.
Још од основне школе, помало пише. У тренуцима надахнућа изналази и записује лијепе ријечи и слаже их у риме. Не сматра да је то нешто што треба показати другима. Сматра то својом најдубљом интимом и плаши се да је подијели, чак и са другарицама.
И све тако до „Шарене птице“, под чија крила је просула стихове и риме чуване много година.
Збирку је издала издавачка кућа „АСoглас Издаваштво“ Зворник, маја мјесеца 2022. године.

О Dejan Spasojević

Проверите и

Радослав Милошевић

МИЛОШЕВИЋ, Радослав (Бресница код Билеће, 1944), пјесник, есејиста, књижевни критичар, научник. Завршио је Природно-математички факултет …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *