Predstavljena zbirкa pjesama „Dubine“, autora Đurđice Gajić

U zvorničkom Domu omladine predstavljena je knjiga poezije „Dubine“, autora Đurđice Gajić sa Banije koja živi i radi u Zvorniku. Gajićeva je predstavljajući svoju knjigu rekla da su „Dubine“ nastale tokom proteklih desetak godina iz unutrašnje potrebe da se izbori sa traumatskim iskustvom iz svog života.

Ističući da je pronašla motivaciju i neku vrstu iscjeljiteljskog porcesa u pisanju poezije, Gajićeva je istakla da je prvi dio knjige posvećen dragim ljudima, kojih više nema, i njenom zavičaju Baniji, koji je morala da napusti 1995. godine.

– U poeziji sam pronašla neku vrstu snage da se izborim sa svim tim životnim nedaćama, što mi je dalo neku vrstu ispusnog ventila – rekla je Gajićeva.

Ona je dodala da knjiga zanimljiva i da ima motivacioni aspekt i retrospekciju dubine.

Recenzent Nihad Mešić River je rekao da knjiga „Dubine“ ima odličnu i logičnu strukturu, da autor sjajno komanduje vokabularom, objašnjavajući pri tome čitaocu i one manje poznate riječi, a posebna vrijednost ovog rukpisa jeste u tome da se s realtivno malo riječi mnogo kaže.

Recenzent Snježana Latinović je napisala da već prvi pogled na sadržaj ove zbirke kao da otkriva viđenje života pjesniknje: svi imamo korijen iz kog smo nikli, život nosi rane koje se melemima liječe, a istraživanje sopstvenih dubina pomaže da nađemo razloge i načine kako da idemo kroz život.

Кnjiga je izašla u izdanju zvorničke izdavačke kuće „As oglas“, čiji direktor Dejan Spasojević kaže da je u knjizi vrlo suptilno i emotivno pisano od djetinjstva do današnjih dana.

– Gajićeva je zaronila u dubini svog bića i odatle našla inspiraciju za svoje pjesme – kaže Spasojević.

Đurđica Gajić rođena je u Glini, današnja Hrvatska. Završila je pravni fakultet u Istočnom Sarajevu i master studije iz oblasti ljudskih prava u Beogradu. „Dubine“ su njena prva knjiga pjesama.

СРНА

 

О Dejan Spasojević

Проверите и

У припреми збирка афоризама “Маске су пале, фантомке нису“ Милана Р. Симића

СИМИЋЕВИ АФОРИЗМИ КОЈЕ ЧИТАЈУ И ОНИ КОЈИ НЕ МОРАЈУ     Милан Р. Симић, који …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *