ПРЕДСТАВЉЕНА КЊИГА АФОРИЗАМА „ПУЦЊИ БЕЗ ОПОМЕНЕ“

ЗВОРНИК, 7. ФЕБРУАРА /СРНА/ – У зворничком Дому омладине представљена је вечерас књига афоризама „Пуцњи без опомене“ аутора Јове Николића из Угљевика.

Николић је рекао да књига „Пуцњи без опомене“ садржи 705 афоризама који су углавном сатиричног карактера и поређани су по темама које се преливају с једне на другу.

„Књига је настајала од 2012. до 2021. године, док је у конкуренцији за објављивање било неколико хиљада афоризама од којих је издвојено 1.500, а у књизи објављена већ наведена бројка“, рекао је Николић.

Николић је написао више од 12.000 афоримазамa, од којих велики број још није објављен.

Аутор је до сада објавио књиге афоризама: „Имитација логике“, „Ланчана реакције“-изашла у пет издања, „Отворени прелом“, „Застава свих боја“, „Дух материја“ и „Пуцњи без опомене“. Написао је и антологију афоризама БиХ „Протести мождане масе“.      

Говорећи о овој књизи, афористичар Станислав Томић је рекао да је „Пуцњи без опомене“ одраз Николићеве личности и стваралашта.

„Чињеница да су афоризми који се налазе у овој књизи настали у последњих десетак и више година говори о томе да су бижљиво стварани“, рекао је Томић и нагласио да Николић изузетно добро ‘бруси’ афоризме, што се посебно одражава на њихов квалитет.  

Томић је рекао да је промовисана књига резултат строге селекције, коју је извршио сам аутор.

Милан Пантић, афористичар, рекао је да је Николић својим стваралаштвом доказао да је један од најзначајнијих афористичара у Републици Српској и БиХ.  

„Изузетна нам је част да је његова књига изашла баш у Зворнику и да је промовишу афористичари који су значајни и налазе се у тренду на афористичом небу Балкана“, рекао је Пантић.

Књига „Пуцњи без опомене“ изашла је у издању зворничке издавачке куће „АСоглас“, чији је директор Дејан Спасојевић рекао да је, поред фудбала, хумор можда најважнија ствар на свијету, мада нас озбиљност живота и времена у коме живимо често остави без смијеха.  

„Морамо трагати за мотивима који ће нас разведрити и орасположити, а то су упораво Николићеви „Пуцњи без опомене“.  /крај/мсг/фото 

О Dejan Spasojević

Проверите и

У припреми збирка афоризама “Маске су пале, фантомке нису“ Милана Р. Симића

СИМИЋЕВИ АФОРИЗМИ КОЈЕ ЧИТАЈУ И ОНИ КОЈИ НЕ МОРАЈУ     Милан Р. Симић, који …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *