ПРЕДСТАВЉЕН РОМАН „У СЕБИ ЗАТОЧЕНИ“ АУТОРА МАРКА Д. МАРКОВИЋА

ЗВОРНИК, 23. ДЕЦЕМБРА /СРНА/ – У Зворнику је вечерас представљен роман „У себи заточени“, аутора Марка Д. Марковића из Лознице, који живи и ради у Беграду.
Марковић је, представљајући књигу, рекао да је роман конципиран тако да просто има ликова на самом људском дну или су на маргинама друштва па у таквом сању просто долазе до ивице свог постојања.
„Међутим, у односу на нека начела која су надземна и на вертикали која постоји у животима свих нас, просто шаљем поруку да постоји могућност да се такви људи преобрате“, рекао је Марковић.
Он је нагласио да човјек просто никада не треба себе да затвори у том смислу да не васкрсне у нешто боље.
Према његовим ријечима, покушао сам да данашњу реалност представим да је у неком смислу дошло до одређеног отуђења да свако од нас у неком моменту схвата криво да је сам себи довољан, а није.

„Неки људи заточавају сами себе као неку врсту ограде од свих осталих људи, што је потпуно бесмислено и погрешно“, рекао је Марковић.
Марковић је додао да људе који су у одређеној врсти друшвеног мрака треба васкрснути уз Божију и помоћ човјека у оно што може бити најбоље.
Он је рекао да је роман, чија се радња одвија у Русији, писао протеклих шест година.
Рецензент Милутин Ђуричковић је написао да је роман „У себи заточени“ врло комплексна, аутрнтична и добро осмишљена епска сага о испреплетаним судбинама и удесима, о рату и миру, о љубави и патњи, о борби добра и зла, као и о свему ономе што људске животе чини препознатљивим и етички профилисаним.
Роман је изашао у издању издавачке куће „Ас оглас“ из Зворника.
Дирекор ове издавачке куће Дејан Спасојевић је рекао да је роман „У себи заточени“ награђен је на Шестим књижевним дринским сусретима ове године у Зворнику у конкуренцији од четрдесетак рукописа за најбољи необјављени роман.
„Надам се да ће читалачка публика прпеознати квалитет овог рукописа, чија се радња одвија у Русији. /крај/мсг/фото

О Dejan Spasojević

Проверите и

Зворник: Најава промоције књига “Кап живота “ и “Спасовдан“

Зворник, 11.априла у Дому омладине са почетком од 18,00часова одржаће се представљање књига “Кап живота“ …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *