ПРЕДСТАВЉЕН РОМАН „KРВАВА ЧЕСТИТКА“ АУТОРА МИРЈАНЕ СУШИЋ

 

ЗВОРНИК, 11. ФЕБРУАРА – У зворничком Дому омладине представљен је вечерас роман „Крвава честитка“ аутора Мирјане Сушић из Зворника.

Говорећи о свом роману, Сушићева је ракла да се у роману говори о животној стварности у којој је  непрестални сукоб добра и зла.   

Сушићева каже да се сви рађамо невини и чисти, да нико зло не добије рођењем, оно се касније јавља, а на јединки да ли ће да га прихвти и његује или ће кренути другом стазом.

„Мислим да неке чудне генетска карактеристике можемо наслиједити и од далеких предака, тако да се некако и родимо малчице ‘другачији’“, рекла је Сушићева.

Она је додала да стаза којом ће ко кренути није смао његова одлука, него и утицај других који гурју на другу стазу па се бесциљно лутање поново враћа на ону страну на коју нека унутрашња сила тражи, дозива и моли да се не напушта, док се временом граница у себи заувијек не избрише.      

Рецензент Дајана Лазаревић је написала да роман „Крвава честитка“ управо показује борбу анђела и ђавола на рамену човјека, јер су и један и други  својствени људским бићима, урођени, укоријењени у нашим генима.

„Читајући ово дјело изводимо закључак – они склони да се приклон ђаволу често на лицу носе маску анђела; а они склони да се приклоне анђелу носе максу жртве“, каже Лазаревићева и додаје да је средина, ако је уопште има, од изузетне важности да бисмо функционисали нормално, уравнотежено, људски.

Небојша Саиковски је у рецензији написао да је  Сушићева ауторка посебних, бизарних детаља, зачуђујућих асоцијација и слика, додавши да су ауторови заплети и комбинације невероватни, а опет дјелују увјерљиво.

Књига је изашла у издању зворничке издавачке куће „Ас оглас“, чији је директор Дејан Спасојевић рекао да је  роман похваљен на петим Дринским књижевним сусретима у Зворнику. /крај/    

 

 

 

О Dejan Spasojević

Проверите и

Ауторско вече Аћима Тодоровића у Зворнику

Зворник, дана 18.јуна у Дому омладине са почетком од 19,00 часова одржаће се представљање нових …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *