Ненад Ж. Милошевић

БИОГРАФИЈА АУТОРА

Ненад Ж. Милошевић

 

Рођен је 15.9.1985. године у Словенији. Основну школу и гимназију завршио је у Пожаревцу, а у Београду Филолошки факултет. Ради као професор српског језика и књижевности у Пожаревачкој гимназији.

Поезију и прозу објављује у књижевним публикацијама, зборницима поезије и на интернету. Учествовао је на међународним песничким сусретима „Орфеј на Дунаву” и драмским конкурсима („Стеријино позорје” и ,,Слободан Стојановић”). Награђиван је и похваљиван на поетским конкурсима (2. награда за најбољу родољубиву песму ,,Видовдански цвет”). Био је члан редакције часописа „Браничево”. Водио је књижевне вечери и разговоре са књижевницима за децу (Јасминка Петровић и Весна Алексић) и одрасле. Учесник је међународног конкурса POT-VOT (Poets of today, voices of tomorrow).

Бави се лектуром. Сарађивао је са Издавачком кућом Нови Логос, за коју је радио дигитално издање читанке за 8. разред и препоруке за његову примену.

До сада је објавио следеће књиге: дечји роман Рино Стар и Мордаксов сан (Народна књига, 2005), збирку песама Девет страна света у Двокњижју (са Милошем Марјановићем, Књижевне вертикале, 2020), збирку песама Сонети свемира (Књижевна заједница Пожаревац, 2020), збирку песама Буквар снохватица (Књижевна заједница Пожаревац и Издавачка кућа Филип Вишњић, 2021) и збирку песама Небески дечак (Књижевна заједница Пожаревац, 2023).

 

 

О Dejan Spasojević

Проверите и

Аида Гутић

    Аида Гутић, рођена 1. новембра 1981. године у Зворнику. Супруга и мајка двоје …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *