Најчитанија издања у 2022.години

Књига ,,Жена са душом камелеона“ ауторке Селме Кунбар имала је сјајан пријем код публике, распродат је сав тираж. Дело осим што је тематски јединствено, стилски је сјајан роман, а оно што посебно чини овај роман вредним јесте што је његова тема живот, његова тема су људи и њихов унутрашњи свет, који као огледало емитује унутрашњи свет читаоца који се поистовећује са јунацима. Поуке које је аутор Селма Кунбар уткала у главну причу, али и епизодне приче које употпуњују ону главну, доказују само колико је она вешт писац и колико је њен таленат да исприча причу у којој ће се сви пронаћи велики.

Роман ,,У себи заточени“ аутора Марка Д. Марковића је имао неколико сјајних промоција и много позитивних коментара читалаца. Радња романа се наслања на руске класике, а стилски се огледа у великом таленту у образовању аутора који је створио једно капитално дело којем ће време само ићи на корист. Вечне теме љубави и издаје, морала и породице, греха и покајања увек су привлачне читаоцима, а љубитељи класика и провереног квалитета увек ће посезати за оваквим делима.

Роман ,,Прича о никоме и ничему“ аутора Јанкице Самоуковића вратио је тему рата у фокус на један другачији начин, не тако често присутан, а то је управо: шта је оно што се дешава у самим јунацима који су жртве ратног вихора. Социолошко-психолошки роман са филозофским реминисценцијама, одушевио је читалачку публику. А узвишени циљ романа који тежи ка праштању и суочавању са собом самима је оно што роману даје посебну вредност.

Збирка прича ,,Џепови пуни звијезда“ ауторке Снежане Топаловић је побрала све симпатије читалачке публике. Сама збирка је имала много успешних промоција, а писац Снежана Топаловић је својим приповедачким даром одавно придобила читаоце и овом збирком је само још једном потврдила које је њено место у савременој књижевности. Теме којима се бави блиске су свима нама, а дијалози изазивају ролеркостер емоција, од суза до смеха, што само доприноси да се све приче читају у једном даху.

Збирка песама ,,Сушти“ ауторке Жељке Аврић је дочекана са великом радошћу од стране читалачке публике. Жељка Аврић је призната песникиња и име без којег се савремена поезија не може замислити. Форми сонета је заоденула ново рухо, доказујући да сонетима не може овладати свако, да је то један песнички занат и вештина у којем колико таленат има удела, утолико више и образовање. Осим код публике, збирка је имала одличан пријем и код књижевне критике.

 

Жири : др Милутин Ђуричковић, Невена Милосављевић, Миладин Берић

 

Главни уредник издавача : Дејан Спасојевић, дипл.правник

 

О Dejan Spasojević

Проверите и

Из штампе је изашла збирка пјесама “СПАСОВДАН“ Милорада Милићевића

СВЕТИ СПАСЕ, СПАСИ ДУШЕ НАШЕ! (Милорад Милићевић: „Спасовдан“) „Свети Спасе – спаси душе наше!“ Овако …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *