Краљево: Одржана промоција збирке НАСМЕШИМ СЕ И ПОБЕДИМ, Снежане Б. Обрадовић

 

 

  1. 01. 2024. године у Свечаној сали Градске управе Краљево, одржано је представљање збирке пјесама ,,Насмешим се и победимˮ ауторке Снежане Божовић Oбрадовић.

 

О књизи су говорили:

У име издавача Дејан Спасојевић, директор и главни уредник издавaчке куће ,,АСогласˮ , рецензент проф. др Владимир Димитријевић и ауторка.

У музичком дијелу вечери представили су се Иван Јевтовић, Александра Савић и Катарина Стевановић.

 

Поред опсежне рецензије збирке коју је написао, проф. Владимир Димитријевић је истакао:

 

,,Уверен сам у то да је пред нашом песникињом будућност. Овде поред уобичајено добрих има и веома добрих песама, и та песничка будућност и песнички развој, по мом уверењу, не оскудевају када је пред нама Снежана Божовић Обрадовић. Ја јој желим сваког успеха и желим да њена поезија буде извор утехе за многе људе који су смућени добом у коме живе, у коме нас једе брзина и бука, али без обзира на то, човек се са тим не може помирити! А поезија му помаже да прикочи.ˮ

Говорећи о малим победама на свом стваралачком почетку, ауторка је рекла:

 

,,Моја прва победа је била онога тренутка када сам својим песмама нацртала крила и пустила их на суочавање са светом. Друга победа је била онда када сам скупила храбрости да вечерас станем испред вас и да вам се представим. А трећа победа ће бити једино онда ако поезија коју будете чули вечерас и коју будете читали у збирци, нађе пут до ваших срца и ако изазове ма које осећање у вама, или направи најмањи покрет на промишљање о некој од тема које су садржане у збирци, а теме су разноврсне. Победом ћу сматрати и то ако вечерас одавде изађете насмејани и задовољни и ако време које сте одвојили за ово дружење не будете сматрали изгубљеним временом.ˮ

Спасојевић је, обраћајући се у име издавачке куће, између осталог рекао:

,,Наша сарадња са Снежаном је започела и прије објављивања ове књиге, објављивањем њених пјесама на ,,АСинфоˮ порталу, али и њеним учешћем на 7. ,,Дринским књижевним сусретимаˮ које организујемо у Зворнику. Оваква поезија је потребна као путоказ за будућност млађим генерацијама, поред књижевне да има и едукативну, педагошку мјеру, да не забравимо ко смо и куда идемо, да подсјећа на темељне породичне вриједности, али и наше вјере, живота, човјека као врлинског бића.

 

Судећи по насмејаним лицима бројне публике, утисцима и емоцијама које су понели са собом након промоције, може се рећи да је Снежана са свог првог представљања збирке ,,Насмешим се и победимˮ заиста понела мали пехар, са осмехом на лицу.

 

 

 

О Dejan Spasojević

Проверите и

Ауторско вече Аћима Тодоровића у Зворнику

Зворник, дана 18.јуна у Дому омладине са почетком од 19,00 часова одржаће се представљање нових …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *