Iz štampe izašla zbirka pjesama “Korak do sna”

ZVORNIK – U Zvorniku je izašla danas iz štampe zbirka pjesama “Korak do sna“ autora Milade Tandarić Kapetanović iz Pala.
Knjiga je izašla u izdanju zvorničke izdavačke kuće “ASoglas“.

Recenzent knjige LJutomir Rundić napisao je da su pjesme autora jednostavne, pitke i lake, i da su kao takve dostupne i prihvatljive širokom čitalačkom auditorijumu.

“Opuštenim pristupom, oslobođena društvenih dogmi i normi, ne trudeći se da zadovolji klasične, inverzivne ili bilo koje forme stiha, Tandarić Kapetanović stihuje i rimuje jednostavnm stihom, stvarajući jake emotivne slike koje niže u svoj poetski đerdan“, smatra Rundić.

Autor knjige kaže da su pjesme nastale kao izraz želje za dostizanjem mogućeg.

“Za ostvarenje mogućeg nedostaje odlučujući korak, ali i nada da će odlučujući, ili korak u nizu, stići do sna”, istakla je Kapetanovićeva.

Urednik i izdavač knjige Dejan Spasojević rekao je da je Kapetanovićeva odabrala da piše o ljubavi kao glavnom motivu i inspiraciji za njigu “Korak do sna“.

Spasovević smatra da su u vremenu, kada nema puno kulturnih dešavanja zbog virusa korona, ovakva izdanja prave rijetkosti u oazi kulturnog stvaralaštva, ocjenjujući da su mediji i društvene mreže jedini način da se dopre do publike.

Izrazivši nadu da će virus nestati i da će se društveni procesi odvijati u skladu sa potrebama, Spasojević smatra da je prava šteta što se u skorije vrijeme ne može organizovati pormocija ove zbirke pjesama da publika dođe do poezije koja vraća vjeru i produbljuje nadu u “korak do sna”.

(www.palelive.com / Srna)

О Dejan Spasojević

Проверите и

У приреми збирка пјесама “СА СРЦЕМ НА ЛЕРУ“ Милка Грбовића

ЛИНЕАРНИ ПОГЛЕД НА ВЕРБАЛНИ РИКОШЕТ – поговор – Збирка која не да човеку да свисне, …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *