Intervju sa Snežanom A. Topalović, autorkom nagradjene zbirke priča

ASinfo: Vi ste autor koji je poznat čitalačkoj publici po prvom izdanju ’’Udahnuto djetinjstvo’’ tako da vas ne moramo ponovo predstavljati ali za one koji ne znaju, možete reći nekoliko riječi o sebi .

Snežana: Čovjek sam i ništa ljudsko nije mi strano. Ta izreka bi me najbliže opisala.

ASInfo: Na ovogodišnjim Drinskim književnim susretima osvojili ste treće mjesto za zbirku neobjavljenih priča ’’SJEĆANJA’’ , da li možemo uskoro očekivati njihovo objavljivanje?

Snežana: Drinski književni susreti su divna manifestacija i ponosna sam što sam bila dio te priče.Nadam sevda će nova zbirka u martu ugledati svjetlost dana.

ASInfo: Prva zbirka ’’Udahnuto djetinjstvo’’ je imala odličan prijem kod čitalačke publike, uspješne promocije, da li ste zadovoljni i da li je ispunjen plan promocija koji je bio na početku, prije početka pandemije?

Snežana: Prva zbirka je postigla veliki uspjeh obzirom na pandemiju i cjelokupnu situaciju.

Knjiga je promovisana u Zvorniku, Bijeljini, Brčkom, kao i u Gacku, Trebinju i Višegradu. Bila su to divna druženja puna emocija, jedva čekam nove susrete.

ASInfo: Za to izdanje ste dobili priznanje kod izdavača ASoglas za najčitaniju knjigu u 2020 godini ,sada se od vas očekuje da i drugo izdanje bude uspješno, da li ste razmišljali u tom pravcu, mogu li se porediti tematski ove dvije zbirke?

Snežana:  Nadam se da ću opravdati očekivanja , priče se tematski bliske, mirišu na djetinjstvo.

ASinfo: Koje su priče ostavile najupečatljivije utiske na publiku iz prve zbirke i da li imate očekivanja te vrste vezano za novi rukopis, da li izdavajte neku priču koja je vama najdraža i za koju možda očekujete da će biti najomiljenija publici?

Snežana: Baba i baka, definitivno najčitanija iz prve zbirke mada je i Drvena lutka ostavila poseban utisak na čitaoce.Iz druge zbirke meni lično pripovijetka Unuk, mada sudeći po društvenim mrežama to su Šarena ogrlica i Mićko, pred nama je pa ćemo vidjeti.

ASinfo: Vaša poruka čitaocima

Snežana: Budite dobri i srećni bez razloga, od toga nema ništa ljepše…I volite se naravno.

О Dejan Spasojević

Проверите и

Интервју са Драганом Величковићем, аутором награђене збирке “ Кумова слама“

Драган Величковић, трећенаграђени за рукопис поезије на Седмим Дринским књижевним сусретима, песник, сликар, кантаутор, дизајнер. …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *