(FOTO) Predstavljen Markovićev roman “U sebi zatočeni”

U Narodnoj biblioteci “Filip Višnjić” večeras je predstavljen četvrti roman autora Marka D. Markovića, rođenog u Malom Zvorniku,trenutno živi u Beogradu, koji je nagrađen na “Drinskim književnim susretima” prošle godine u Zvorniku.

Autor romana, Marko D. Marković, objašnjavajući naziv romana “U sebi zatočeni”, kaže da je pozitivno to što je glavni junak zatočen u sebi, odnosno u stvaralaštvu, jer stvaralaštvo traži samoću, da mu se posvetite i da sve ono iz sebe iznesete i predstavite drugima.

“Nema tu nikakve sebičnosti, jer sve treba da dijelimo s drugima, ono zajedništvo koje stalno potenciram. S druge strane, negativni dio je u tome što smo, nažalost, svi mi danas u sebi zatočeni. Poruka romana je da se vratimo sami sebi, a onda da se nesebično damo drugima. Mislim da živimo u takvom vremenu, gdje smo napravili veliki otklon jedni od drugih i da negdje treba konačno da se sretnemo, licem u lice. Roman je trebao izaći u ovo vrijeme, jer smo svi postali otuđeni. Ovo je i moja poruka ljudima na ljubav, na stvaralaštvo i na dušu. Ovo je i roman duše. Bavi se nutrinom, a radnja je smještena u devetnaesti vijek, u Rusiju, jer sam i ja po svom opredjeljenju neko ko voli taj narod. Volim ih zato što imaju široku dušu, a volim i naš narod, jer smo slični po mnogo čemu. Imali smo nedavno i promociju u Ruskom domu. Duboko sam ubijeđen da se možemo ponovo vratiti sebi i dati sebe u tom ljepšem i boljem svjetlu”, kaže Marković.

Autor kaže da Dostojevski igra značajnu ulogu u njegovom stvaralaštvu. Osim književnosti, prve ljubavi, bavi se i ikonopisom, umjetničkom fotografijom i duborezom.

О Dejan Spasojević

Проверите и

Аида Гутић

    Аида Гутић, рођена 1. новембра 1981. године у Зворнику. Супруга и мајка двоје …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *