Ђорђије Бојанић

Ђорђије Бојанић, дипломирани историчар, рођен 1968. године у Никшићу у Црној Гори. Радио  дуго година као новинар у листу „Дан“, Подгорица, Црна Гора и у Историјском музеју у Цетињу.

Заљубљеник у поезију као уточиште пред ружноћом и грубошћу, као одговор на питања о  љубави, радости, тузи, вјери, снази, животу и смислу.

Добитник прве награде на Седмим Дринским сусретима у Зворнику, за књигу поезије „Исписан кругом ријеке и птице нашао сам праслику своје душе“, 2023. године.

Добитник прве награде за пјесму „Страх“ песничког конкурса „Паланачко песничко лето“ у Смедеревској Паланци, 2023. године.

Добитник треће награде у категорији љубавне поезије за пјесму „Мојој жени“ на манифестацији „Оловко, не ћути“ у Барајеву, 2023. године.

Објављује пјесме, есеје и књижевне приказе у књижевним групама на друштвеним мрежама и у књижевним часописима. Пјесме објављиване у зборнику међународног поетског конкурса у Нишу „Између два света 21“, зборнику „Кипријановом кладенцу“, Бајина Башта, зборнику „Изворник 13“ из Смедеревске Паланке, све у 2023. години.

 

 

О Dejan Spasojević

Проверите и

Радослав Милошевић

МИЛОШЕВИЋ, Радослав (Бресница код Билеће, 1944), пјесник, есејиста, књижевни критичар, научник. Завршио је Природно-математички факултет …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *