Biografija – Petra Nešić

Rođena 10. oktobra 1991. godine u Nišu. Završila gimnaziju „Bora Stanković“, društveno-jezički smer.  Nakon toga upisuje Elektronski fakultet, pa master na Mašinskom fakultetu. Paralelno sa tim, završava nižu muzičku školu, bavi se glumom od gimnazije i član je Akademskog pozorišta u Nišu. Jedna od njenih rekvizita u stvaralačkom životu su i reči, pogotovo od aprila 2016. godine, kad je pohađala školu pisanja Miloša Petkovića, u organizaciji Narodne biblioteke „Stevan Sremac“ u Nišu, a po završetku škole pisanja, njena priča „Hiperbola za ljubav“ osvaja prvu nagradu na konkursu orgnizovanom za polaznike škole. Zaposlena je kao asistent prodaje u jednoj kompaniji u Nišu. Radi na kafeni pogon.

Priče su joj objavljivane u zbornicima i časopisima za književnost, a od kniževnih nagrada i pohvala ističu se II nagrada za esej „Post modernog teatra” na konkursu Časopisa Ulaznica iz Zrenjanina, 2019 i nagrada za priču „Kafka natenane” na konkursu „Slavko Jungić Jesej”.

О Dejan Spasojević

Проверите и

Радослав Милошевић

МИЛОШЕВИЋ, Радослав (Бресница код Билеће, 1944), пјесник, есејиста, књижевни критичар, научник. Завршио је Природно-математички факултет …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *