Анђелија Недељковић Петровић

О АУТОРУ

Анђелија Недељковић Петровић  рођена на православни Божић 1950. године у Сувом Долу, општина Жагубица, у Србији. Ово је њена прва збирка поезије. Основну школу завршила је у родном месту, а средњу у Пожаревцу. Од 1969. године живи у Бијељини, у Републици Српској, БиХ. Остварена је као мајка двоје деце и као и бака четворо унучади. 

Од најмађих дана, као таленотована ученица, ангажована је у литералној секцији у основној школи. У средњој школи почиње да се озбиљније бави писањем. Многе њене песме објављиване су у зборницима као што су: Огњиште моје вековима траје – Смедерево,  међународни зборник Књижевног клуба „Прота Васа Живковић“ –  Панчево,  Литературна искра – Гостивар, Видовданске бесједе – Прњавор, у грандиозном зборнику Гори лила уочи Илина  – Пелагићево,  у међународном зборнику  КК Лахор – Пожаревца, и у још много зборника који се баве објављивањем песама у региону.


О Dejan Spasojević

Проверите и

Радослав Милошевић

МИЛОШЕВИЋ, Радослав (Бресница код Билеће, 1944), пјесник, есејиста, књижевни критичар, научник. Завршио је Природно-математички факултет …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *