Zvornik: Poetsko i guslarsko veče

U organizaciji ASoglas izdavaštva u zvorničkom Domu omladine večeras je održano pjesničko veče na kome su se predstavili pjesnici iz Crne Gore. Po riječima organizatora Dejana Spasojevića na veliki praznik Sretenje susreli su se pjesnici iz Republike Srpske i Crne Gore.

– Večeras smo imali predstavljanje djela pjesnika iz Podgorice i Danilovgrada. Pored čuvene Nedeljke Đukić – Vasojevke predstavili su se i pjesnici iz Udruženja književnika i drugih stavralaca Sjeverac iz Podgorice, odnosno Branko Bato Krković i Milovan Mišo Kuburović, a program je upotpunio narodni guslar Milenko Kalezić. Drago mi je da smo na praznik Sretenje imali susrete naših pjesnika – rekao je Spasojević.

Nedeljka Đukić – Vasojevka promovisala je treću zbirku pjesama U njedrima zavičaj.

– Teme su vezane za rodni kraj, a sva moja energija se crpi iz zavičaja. Uspjela sam da opjevam svakog stanovnika mog rodnog sela te mogu slobodno reći da je pjesnički spas od zaborava u koricama – rekla je Đukić, koja je rođena u Derventi, a trenutno živi i radi u Frankfurtu.

Organizatoru ove večeri Dejan Spasojević uručena je povelja za doprinos kulturnoj saradnji Republike Srpske i Crne Gore.

-Radujem se ovakvoj vrsti priznanja jer ona dolazi kao potvrda za nešto što istinski želim i čemu težim, a to je da naši odnosi budu još bolji i potpuniji.Hvala svima koji su došli večeras, hvala svim našim pjesnicima iz Zvornika koji su zajedno sa nama doprinijeli da atmosfera bude bolja,  rekao je glavni urednik ASoglas-a

 

О Dejan Spasojević

Проверите и

У припреми збирка пјесама ” БИО ЈЕДНОМ ЈЕДАН ГРАД” Радмиле Телебак Караћ

    Био једном један град који се воли и памти   Патриотска поезија Радмиле …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *