Разговор са Кристином Јанковић

АСинфо: Шта нам можете рећи о вама на самом почетку овог разговора?

-Као прво, желим да Вам се захвалим јер је моја прича уврштена у овогодишње издање зборника. Рођена сам крајем маја месеца 1974. године у Земуну. Писање сам започела доста рано, са самим наученим читањем, али сам правила велике паузе у писању. Моје писање је било под непосредним утицајем књига којима сам посвећивала пуно времена, али су пресудне и песме Десанке Максимовић, које су ме посебно инспирисале. Касније сам се више пута враћала писању, углавном у преломним тренуцима живота. Кад сам суочена са болешћу и немогућности да јасно изговарам речи, лек потражила управо у писању, првенствено поезије, мој живот је одједном променио правац кретања, постао је испуњенији и смисленији.
АСинфо:Ваш рад је уврштен у овогодишњи зборник АСоглас издаваштва, да ли пишете и прозу и поезију и шта је то што вас инспирише?

-Да, тако је, пишем и прозу и поезију, мада је мој рад отпочео писањем песама, јер кроз ту форму сам са лакоћом износила оно што ме тишти. Оно што ме инспирише јесте љубав кроз различите облике деловања на живот човека, тако да ја инспирацију видим кроз додир оног несвесног у мени са оним спољашњим, било да је то нека реч, покрет, поглед, цвет… Инспирација је све.

АСинфо: Какви су ваши ауторски планови и да ли сте до сада нешто објављивали?

-До сада сам објавила две збирке поезије, једну у дигиталном издању Друштва живих песама под називом „Заувек и сада“ (2015.) а друга је „У окриљу ноћи“ (2016.) издавач КР Балкан. Оба издања се могу пронаћи на Амазону, светској интернет књижари, са седиштем у Америци. У току је припрема за штампу треће збирке песама „Трагом љубави“, издавач „Сирин“ из Београда. Такође велики број песама се налази у различитим зборницима, што дигиталним што штампаним. Поједине песме су ми преведене на руски језик, и налазе се у руском часопису за књижевност „Нов поглед“, из Санкт Петербурга, у преводу руског песника Владимира А. Бабошина.

АСинфо: ваша порука свету

-Порука једноставна коју сви знамо. Без љубави и вере ништа смо, само је то потребно да бисмо живели и стварали.

АСинфо(Дејан Спасојевић, главни уредник)

О Dejan Spasojević

Проверите и

Интервју са Александром Михајловић

ИНТЕРВЈУ   ДЕЦУ ТРЕБА ОМАЂИЈАТИ КЊИГАМА   Александра Михајловић је професорка српског језика и књижевности …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *