Промоција прве књиге Жељка Т. Ковачевића „Нова кожа“

У Народној и универзитетској библиотеци „Дервиш Сушић” у Тузли уприличена је промоција књиге „Нова кожа” којој су присуствовали многобројни љубитељи писане ријечи. На промоцији су о књизи  говорили, Дејан Спасојевић, издавач и професор Станислав Томић док је модератор била Амела Петричевић.

 

 

Радња романа „Нова кожа” одвија се у периоду од 1562.године до 1806.године. Јунаци Ковачевићевог  романа живе своје животе оптерећене различитостима, присутним суровим правилима друштвених односа који су тада владали, скоро неспојевим супротностима иако вишеструко чак и генетски повезаних људи и ствари на једном простору и у једном времену.

– „Сигуран сам да хронику овог типа, послије Меше Селимовића до данашњих дана, нико од аутора с нашег подручја није описао на сличан начин, тако да то даје тежину овом Ковачевићевом књижевном остварењу. Писац Меша Селимовић би сигурно био поносан на суграђанина Жељка Ковачевића и његово књижевно остварење”, казао је Дејан Спасојевић.

Ова књига промовише вриједност праштања и то читалац може да осјети. „Опростити некоме значи ослободити се јарма душе, притиска којег човјек трпи.  Опростом сав терет прелази на онога коме је опроштено. Ако опрости један човјек другом , може да се роди велико пријатељство и блискост. Величина душе је у величини онога колико можеш праштати”, каже аутор а забиљежио је рецензент књиге Станислав Томић.

 

 

 

О Миле Вуковић

Проверите и

Проф. др Зоран Милошевић – Кутура – Светост – Геополитика (Интервју)

Проф. др Зоран Милошевић – Кутура – Светост – Геополитика (Интервју)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *