Zvornik: Promocija poezije za djecu ( video )

U društvenom prostoru Osnovne škole „Sveti Sava“ u Zvorniku danas su promovisane dvije knjige pjesama za djecu „Pišite Mama velikim slovom“, autorke Radmile Šinik iz Bileće i „Taj se začin ljubav zove“, autorke Sonje Padrov-Tešanović iz Herceg Novog. Knjige su izašle u izdavaštvu „Asoglas“-a iz Zvornika, a direktor ove izdavačke kuće Dejan Spasojević kaže da se radi o autorkama koje su dugo spremale svoje zbirke.

– Poezija za djecu je istančana i prepuna emocija. Djeca su ozbiljna publika i zato nije lako pisati za njih, odnosno potrebno je dosta empatije i ljubavi, a to ovim autorkama nije falilo. Zadovoljni smo jer se radi o spisateljicama koje su predano radile na ovim djelima, a dolaze iz Bileće i Herceg Novog čime pokazujemo da uvezujemo pisce sa svih prostora srpskog govornog područja – rekao je Spasojević

 

Radmila Šinik se zahvalila izdavaču da na odlično organizovanoj promociji, koja nije samo afirmacija pisca već i grada Zvornika i izdavačke kuće.

– Ovo je moja prva zbirka pjesama, iako sam i ranije dosta pisala mada se bavi drugim poslovima. Prvo mi je u zborniku „Asoglasa“ izašla pjesma, a sada sam uspjela da izdam zbirku pjesama. Djelo je posvećemo majkama jer, kada sve druge ljubavi zataje, majčina je ljubav uvijek tu i stalno traje ili kako reče Perl Bak „Majka daje toplinu, a otac svjetlost“ – rekla je Šinik.

(infobirac.net)

 

О Dejan Spasojević

Проверите и

У припреми приручник за разредну наставу ,,Сад знам, Моја права-моје обавезе” Аиде Гутић

Др Маринко Савић, инспектор-просвјетни савјетник Републички педагошки завод Републике Српске   РЕЦЕНЗИЈА РУКОПИСА „САД ЗНАМ”, …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *