ВЛАСЕНИЧАНИМА ПРЕДСТАВЉЕН “РАЗГОВОР СА ДУШОМ”

Текст: Т.Голијанин/Инфо портал ВЛАСЕНИЦА 24

    Уз поштовање свих прописаних мјера, љубитељима лијепе писане ријечи, у Народној библиотеци у Власеници, представљен је „Разговор са душом“, прва књиге Власеничанке Стојанке Косорић Николић 

   „Пресрећна сам што смо, упркос тренутној ситуацији, успјели организовати ову промоцију, иако многи који су жељели нису могли бити са нама због ограничења броја људи који смију бити на једном мјесту. Захвална сам свима који су ме подржали у мом стварању, у мом писању. Одувијек много читам, и иако сам, као средњошколка, писала лијепе саставе, никад нисам ни помишљала да ћу писати поезију. Ипак, читање књига једног руског писца, Владимира Мегреа, и прича о његовој Анастасији, оставило је на мене велики траг и тада сам почела да стварам стихове. Ово су моји први кораци и драго ми је што је моја прва књига овако прихваћена“, истакла је ауторка Стојанка Косорић Николић.

Стојанка Косорић

   Промоцију збирке пјесама „Разговор са душом“ је, у сарадњи са власеничком библиотеком, организовао Књижевни клуб „Луча“. 

   „Стојанка Косорић Николић је пјесникиња која је у средњим годинама закорачила у поетске воде, на књижевни пут, и својом поезијом изненадила све нас у књижевном клубу. Већ је изградила посебан стил, иако јој је ово прва збирка. Њена поезија је необична,  веома зрела, духовна, лирски дотјерана, пуна метафора и заиста је једно откровење“, казао је Аћим Тодоровић, предсједник Књижевног клуба „Луча“, чији је и Стојанка члан. 

   Међу најзаслужнијим што је ова књига угледала свјетлост дана је зворничко „АСоглас издаваштво“.

   „Имали смо добру рецензију која је препоручила ову збирку за објављивање, тако да ауторка може бити поносна на своју прву књигу, а ми на још једно успјешно издање. Ради се о збирци пјесама кроз коју пјесникиња пројектује своју безазленост, своју љубав према свијету, према друштву, према свему“, сматра Дејан Спасојевић, власник и уредник издавачке куће „Асоглас издаваштво“. 

   Велику подршку Стојанки су дале и њене колеге из Средњошколског центра „Милорад Влачић“ у Власеници.

   „Наша колегиница је жена која је пуна љубави и која у себи нема ни трунку мржње или зависти. Она ослушкује себе, своје потребе и потребе других и то преноси на папир. Кроз њене пјесме можемо видјети да она цијени праве животне вриједности, моралне вриједности, а то су на првом мјесту породица и везе са природом. Док читамо њене пјесме, она нас враћа себи, да се преиспитам како идемо кроз живот, да ли је то оно што заиста желимо или нешто треба да мијењамо“, закључила је Илинка Нинић, директорица власеничког средњошколског центра.

   Збирка пјесама „Разговор са душом“ објављена је почетком 2020. године. 

О Dejan Spasojević

Проверите и

Ауторско вече Аћима Тодоровића у Зворнику

Зворник, дана 18.јуна у Дому омладине са почетком од 19,00 часова одржаће се представљање нових …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *