U BIBLIOTECI SE TRAŽILO MJESTO VIŠE – predstavljena knjiga „Udahnuto djetinjstvo“ Snežane A. Topalović

U Narodnoj biblioteci u Trebinju večeras je predstavljena knjiga „Udahnuto djetinjstvo“, autora Snežane A. Topalović iz Sarajeva, koja živi i stvara u Bijeljini.

Prostor biblioteke je bio mali da primi sve one koji  su željeli da čuju  Topalovićevu uz čije price niko nije ostao ravnodušan, a  muk i suze u sali izmamila je jedna od emotivnijih pod nazivom “Blago babi”.

Topalovićeva je rekla da zbirka priča „Udahnuto djetinjstvo“ govori o ljudima iz njene prošlosti, njoj bliskim, o njihovim sudbinama koje su, kako je rekla, vrlo često i tragične.

„Meni je posebno drago što sam u Trebinju. Hercegovinu nosim u duši. Prvi dio knjige su „Sjećanja, dok je drugi dio knjige „Neko novo vrijeme“. Takođe, poslije Bijeljine gdje živim i imam najviše „pratilaca“, odmah nakon toga je ovaj prostor istočne Hercegovine. Većina priča su autobiografske, a moje pisanje ima samo jedan cilj, da u ljudima probudi neku emociju“, kazala je Topalovićeva.

„U drugom dijelu knjige su priče koje govore o nametnutim standardima, o tempu ovog vremena  u kome živimo i jurimo za novcem,  a usput zaboravljamo da se najvažnije stavri ne mogu kupiti“, rekla je Topalovićeva.

Snežana Aleksić Topalović rođena je 1980. godine u Sarajevu. Živi i stvara u Bijeljini. Jedan je od osnivača Kluba – društvo poštovaoca umjetnosti, „DPU Planeta knjiga“ u tom gradu. „Udahnuto djetinjstvo“ je prva zbirka priča koju je objavila.

Veče su obogatile pjesmom  djevojke iz Ansambla nacionalnih igara „Jovan Dučić“ .

Radio Trebinje /Rejting.info

О Dejan Spasojević

Проверите и

Аида Гутић

    Аида Гутић, рођена 1. новембра 1981. године у Зворнику. Супруга и мајка двоје …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *