Tamara Jevtović

Biografija

  Tamara Jevtović, magistar opšte književnosti sa teorijom književnosti, asistent za NLP i autor naučne studije ,,Tajna Nikole Tesle sa stanovišta psihoanalize”, rođena je 11.05.1989. u Užicu. Osnovne i master studije završila je na katedri za Opštu književnost sa teorijom književnosti, na Filološkom fakultetu Univerziteta u Begradu. Stotine pročitanih književnih dela, detaljno obrađenih na fakultetu, dali su dobru podlogu za dalje napredovanje, za diskurs književnosti i drugih oblasti i za rađanje novih ideja.

  Završila je praktični, master i upisala trenerski deo NLP-a,jednu od metoda očuvanja i unapređenja psihičkog zdravlja,putem koje se kroz jasne tehnike dolazi do rešenja za mnoge probleme, do razrešavanja teških i konfliktnih situacija i do postizanja uspeha u mnogim poljima. Kroz dijalog u kome je osnova reč- najbolji i najdelotvorniji lek za sva stanja, Tamara je putem ove metode uspela da pomogne mnogima koji dolaze na njene NLP sesije. Spoj NLP-a i znanja iz individualne,razvojne psihologije i psihoanalize predstavlja pristup koji ona koristi.

Tamara Jevtović , nastup na 5. Drinskim književnim susretima u Zvorniku , 2021.

  Zvanično, prestižno priznanje za naučnu studiju ,,Tajnu Nikole Tesle sa stanovišta psihoanalize”, Tamara je dobila na Petim drinskim književnim susretima. Interesovanje za Nikolu Teslu je krenulo sa posećivanjem predavanja Spasoja Vlajića o Nikoli Tesli, čitanjem knjige Velimira Abramovića ,,Tesla, evolucija svesti čovečanstva” i mnogih drugih autora koji se bave životom i delom Nikole Tesle. Ideja o spoju književnosti, filma, NLP-a, psihologije, nauke, kroz jedan eksperiment, dovedena je do svoje materijalizacije kroz ovu knjigu. Lik Nikole Tesle je prikazan kroz različita gledišta recipijenata, autora i psihoanalitičara. Njegova tajna o snazi uma, o duhovnim sposobnostima  i čak tajna čitavog univerzuma  iz Tesline perspektive,  je približena kroz ovu naučnu  studiju.

О Dejan Spasojević

Проверите и

ВИД ВИЦКО ВУКЕЛИЋ

  Вид Вицко Вукелић је рођен 28.6.1971. године у Бањалуци. Објавио је осам књига за …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *