Sonja Padrov Tešanović

Biografija 

 

SONJA PADROV TEŠANOVIĆ je pjesnik za djecu,rođena 1967.godine,majka dva sina,udata,živi i stvara u Zelenici,Herceg Novi!Veći dio svojih pjesama posvetila je svojim sinovima ali i svoj drugoj djeci,jer sva su djeca od Boga dar!Iza knjiga MAMA 00-24,TAJ SE ZAČIN LJUBAV ZOVE i KAKO DA RASTEM?,knjiga 100 % JAJE !?!  je Sonjina četvrta samostalna zbirka poezije,uz desetine zajedničkih zbirki i zbornika.

Učestvuje na dječijim festivalima,gostuje po školama,bibliotekama,sajmovima knjiga i sličnim manifestacijama u čast djece.Član je Udruženja književnika za djecu i mlade Crne Gore,Instituta za dečiju književnost Beograd,državljanin Pesničke Republike i drugih književnih udruženja u regionu.Poezija joj je prevođena na engleski i makedonski jezik, na njene tekstove je pisana muzika za dječije muzičke festivale,a igrokazi su scenski izvođeni.

Piše samo za mališane i od svih nagrada koje je kao pjesnik dobila, najveća joj ta da djecu motiviše, savjetuje i kroz humor ukazuje na prave ljudske vrijednosti!

ŽIVJELI DJECO!

Sonja Padrov Tešanović

О Dejan Spasojević

Проверите и

Nevena Petronić

Nevena Petronić, rođena 9.4.1998. godine u Loznici. Osnovnu i srednju školu završava u Zvorniku, gdje …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *