„Roda od zanata“ predstavljena zvorničkim osnovcima

„Roda od zanata“, autora Miroslava Kokošara, naziv je knjige koja je predstavljena u osnovnoj školi „Sveti Sava“ u Zvorniku.

Kroz pjesme se šalim, a to djeca vole. Ona su mi najveća inspiracija i najiskrenija publika, rekao je autor i dodao da dječiju ličnost uvek treba poštovati i uvažavati.

Današnjoj promociji prisustvovali su učenici drugog i trećeg razreda osnovne škole Sveti Sava. Djeca su uz smjeh slušala pjesme iz knjige „Roda od zanata“,a autora su nagrađivali aplauzima. Djeca su imala brojna pitanja za pjesnika. Neka od pitanja bila su koja je najkraća, a koja najduža napisana pjesma u knjizi, do  najsmješnije i slično. Znatiželjnost i kreativnost pokazali su danas učenici uz obećanje da će na predstavljanu sledeće knjige,odgovoriti koja im je najsmješnija pjesma iz knjige „Roda od zanata“.

kokosar 2

Miroslav Kokošar do sada je objavio 19  knjiga, za decu i za odrasle. Za svoj književni rad je nagrađivan. Zastupljen je u antologijama i udžbenicima. Neke pesme su mu komponovane i nagrađivane na dečjim muzičkim festivalima. Pesme su mu prevođene na ruski, engleski, rumunski, rusinski i makedonski jezik. Član je Udruženja književnika Srbije i Književnog društva Rakovica.

O stvaralaštvu  Miroslava Kokošara govorili su i pisali mnogi poznati autori među kojima Raša Popov, Ljubivoje Ršumović, Pero Zubac, Tode Nikoletić i drugi.

Izdavač ove knjige bio je ASoglas iz Zvornika.


Izvor: Radio Osvit

О Dejan Spasojević

Проверите и

У припреми књига “РОВЦА И РОВЧАНИ“ аутор Бранко Бато Крковић

РОВЦА И РОВЧАНИ Ровца су најмања од седам брда, а ,,највећа динарска карсна површ како …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *